Regularni deo ABA lige polako dolazi u poslednju fazu u kojoj je svaki poraz ravan sezonskom krahu. Da bi zacementirali prolaz u plej-of košarkaši Partizana ne smeju da dozvole sebi bilo kakav luksuz na subotnjem gostovanju MZT u Skoplju.

Potajna nadanja da četvrto mesto nije njihova sudbina može podgrejati Mega Leks ukoliko iznenadi Budućnost, kojoj još uvek klecaju kolena posle „odbojke“ Nikole Kalinića u prethodnom 18. kolu. Nakon trijumfa nad Albom, prvog i istorijskog u Top 16 fazi, košarkaši Crvene zvezde dočekaće u nedelju vrlo neugodni Solnok, dok Metalac u ponedeljak očekuje gostovanje Igokei u poslednjem meču 20. kola regionalnog takmičenja.

Na poslednjem sastanku Evrolige nacionalna i regionalna takmičenja pod okriljem ULEB dali su punu podršku tom takmičenju, što će dodatno podgrejati ambicije naših večitih rivala u regularnom delu ABA lige. Partizan će se suprotstaviti MZT sa oporavljenim Milenkom Tepićem. Crno-beli i dalje imaju određenih zdravstvenih problema, ali ne i onih sa alarmantnim sufiksom. Tim iz Skoplja sigurno je kvalitetniji nego što to pokazuje mesto na tabeli. Naročito su neugodni kod kuće, što je na svojoj koži osetila Zvezda kada je u samom finišu u pobedničkom raspoloženju napustila prestonicu Makedonije.

– U Skoplju nikad nije lako igrati, jer oni imaju vatrene navijače i sigurno nas čeka puna dvorana. Tako je, uostalom, na svakom našem gostovanju u ABA ligi. Na nama je da ne kiksiramo i da učinimo sve da produžimo naš aktuelni niz pobeda – oprezan je Edo Murić, koji bi mogao da bude jedna od iznuđenih opcija na mestu četvorke posle odlaska Luke Bogdanovića u špansku Andoru.

Niz loših rezultata Mega će biti u prilici da prekine protiv Budućnosti, što će samo po sebi iziskivati veliki napor čitavog tima, pogotovo Nikole Jokića koji u poslednje vreme ne igra na nivou možda i najperspektivnijeg krilnog centra u Evropi. Zvezda u nedelju dočekuje Solnok od koga nikada nije izgubila u ABA ligi. U poslednje tri sezone, koliko se mađarski predstavnik takmiči u regionalnom prvenstvu, crveno-beli su zabeležili pet pobeda. Solnok ove sezone ima vrlo kvalitetan sastav kadar da iznenadi u gostima pa čak i lidera sa skorom 19-0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari