Imali su košarkaši Partizana u prepunom Pioniru idealnu šansu da trijumfom nad Lijetuvosom na vreme kupe kartu za prolaz u narednu fazu Evrokupa. Poraz od litvanskog predstavnika vratio je crno-bele na začelje kolone, iz čije se perspektive mesto u kupeu jedva nazire. Partizan je petim porazom (1-5) upao u grupu od tri tima, koji će u međusobnim susretima najverovatnije odrediti četvrtog, poslednjeg putnika u narednu etapu Evrokupa.


Nakon gostovanja Banvitu u narednom kolu, crno-beli će dočekati Hapoel Jerusalim i Krasni oktobar, direktne konkurente za četvrto mesto i ukoliko budu slavili u oba navrata, verovatno će obezbediti prolaz u narednu fazu. Razloga za oprez ima na pretek, pre svega zbog činjenice da su se iz Beograda trijumfalno vratili Banvit i Lijetuvos, što dodatno onespokojava trenera Duška Vujoševića prilikom ocene mogućnosti prolaska crno-belih u sledeću rundu Evrokupa.

– Naše šanse za plasman u drugu fazu Evrokupa sada su vrlo male – zabrinuto je konstatovao trener Partizana.

Osim hroničnih problema u organizaciji igre i šutu sa distance, protiv Lijetuvosa se videlo da Nikola Milutinov, kao jedini klasični centar, nikako ne uspeva da veže nekoliko dobrih partija i da talenat pokazuje samo na kašičicu. Mladi centar ima puno problema u čuvanju fizički snažnih i okretnih petica poput Antanasa Kavaliuskasa.

Pavlović odbio Galatu

Nakon poslednje informacije da je Saša Pavlović odbio ponudu Galatasaraja od pola miliona evra do kraja sezone, izgledi da se odlični bek vrati u Partizan znatno su povećani. Njegov menadžer Minja Ilić objavio je navedenu informaciju, što je dodatno podgrejalo nadu navijača Partizana da će se njihov miljenik uskoro pridružiti crno-belima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari