Stečeni utisak o dosadašnjem delu Evrolige, sigurno će biti nadograđen ili potpuno promenjen tokom četvrtfinalne serije koja se igra na tri dobijene utakmice po sistemu 2-2-1. Večerašnjim susretima između Barselone i Galatasaraja, odnosno Reala i Olimpijakosa startuje borba u najviše pet činova za plasman na fajnal-for, koji će se ove godine održati u Milanu.

U sredu će prve utakmice odigrati CSKA i Panatinaikos, kao i Milano protiv Makabija, a ukupni pobednici biće poznati u narednih deset dana u rasponu od 15. do 25. aprila.

Prognoze su takve da bi prvi polufinalni par trebalo da čine Barselona i Real, dok se za preostala dva učesnika ne može sa sigurnošću tvrditi da će biti CSKA i Milano. Teško je očekivati da Galatasaraj u seriji na tri pobede može parirati katalonskom velikanu, uprkos tome što se puleni Ćavija Paskvala u poslednje vreme nalaze u slaboj formi. Barselona ima jednu od najboljih odbrana u ligi, pogotovo u čuvanju „pika“. Dobar broj poena postižu u fazi tranzicije. Na drugoj strani, Galata loše brani igru dva na dva, iako se Dadli oporavio, teško je očekivati da će uspeti da uspostave ravnotežu pod košem. Erceg je jedan od vodećih strelaca, njegova igra puno zavisi od Aroja, a njihova komunikacija i nije baš bez šumova. Ataman ima dosta poverenja u Mačvana, ali je pitanje kako će se srpski igrač nositi sa fizički jakim i iskusnim Lorbekom i Lampejem.

Real žarko želi da se revanšira Olimpijakosu za prošlosezonski poraz u finalu Evrolige. Fernandez i saigrači u poslednje vreme nisu tako ubedljivi kao u većem delu sezone, ali su svakako, barem na osnovu utiska, kvalitetniji od Olimpijakosa. Atinjani, kao dvostruki uzastopni šampioni Evrope, imaju puno problema sa povredama. Printezis i Kavedas su roviti, kao i Spanulis, odnosno Perperoglu i veliko je pitanje da li će imati snage da pruže jak otpor Realu.

Predstavnici Srbije

Srbiju će u četvrtfinalu predstavljati Miloš Teodosić (koji će zbog povrede lista sigurno propustiti uvodna dva meča), zatim Vladimir Micov i Nenad Krstić kao članovi CSKA, Zoran Erceg i Milan Mačvan u redovima Galatasaraja i Vladimir Janković u postavi Panatinaikosa, koji ima i grčki pasoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari