Petostruki uzastopni šampion regionalne ABA lige prvi put od svog učešća na Jadranu sigurno neće biti favorit na završnom turniru. Pol pozicija rezervisana je za domaćina fajnal-fora ekipu Makabija, pošto će zaista biti svetsko čudo da neka ekipa „ukrade“ trofej iz Tel Aviva.

Uprkos toj činjenici, kao i određenim kadrovskim problemima, košarkaši Partizana mt:s spremno dočekuju subotnji polufinalni susret sa Cedevitom, svesni da će im eventualno finale sa Makabijem biti šlager sezone. Izraelce očekuje zadatak pristojne težine sa ekipom Budućnosti, međutim „žuti“ će sigurno imati bogatiji arsenal argumenata u odnosu na rivala.

– Od kada učestvujemo u ABA ligi nismo propustili završni turnir. Uložili smo puno truda da dođemo do fajnal-fora i zaista smatram da smo plasmanom među četiri najbolje ekipe ispunili osnovni cilj. Makabi je sigurno prvi favorit turnira. Svesni smo da bez obzira na tu činjenicu naši navijači očekuju da prođemo Cedevitu, a zatim da u eventualnom finalu namučimo domaćina. Uprkos povredama Bertansa i Mačvana, u Tel Aviv odlazimo spremni i veoma motivisani – poslao je jasnu poruku prvi čovek struke Vlade Jovanović svima koji prate rad i rezultate crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari