Partizan je u trećem kolu Evrokupa u sredu ispustio pobedu protiv Hapoela u gostima, ali je trener Duško Vujošević tada naglasio da ima razloga za optimizam. Desetoplasirani na tabeli ABA lige gostuje Igokei u nedelju, koja takođe ne blista ove sezone.


– Pokušaćemo da ponovimo dobru igru iz Jerusalima, raduje me veliki napredak ovog sastava, a verujem da će biti još bolje kada se kompletiramo – rekao je Vujošević dodavši da neće igrati Mačvan i Milosavljević.

Vujošević se isvrnuo i na incident na gostovanju Hapoelu kada je uhvatio za vrat Mihajla Andrića

– Neću se izviniti Andriću. Andrić bi trebalo meni da se izvini što me je doveo u ovu situaciju, ali zbog mog gesta to ne treba da uradi. Prema igračima sam maksimalno čist, a diže se nepotrebna prašina. Za mene su igrači najbitniji, ali moraju da budu sa obe noge na zemlji i želim da im podignem individualni kvalitet, ali ljudski. U svakoj familiji može da se desi da roditelj opsuje i udari dete, ali ja nisam to uradio već samo samo prislonio ruku. Andrić je sjajan momak, nije uradio ono što mu je rečeno, a pogodilo me je to što nije uradio ono što sam zahtevao od njega na terenu. Nije lepo to što sam uradio, ali ja živim sa tim igračem – objasnio je Vujošević.

Pavlović pod znakom pitanja

Neke šanse postoje. Voleo bih da bude ovde. Ipak, to je pitanje više za njega. Lakše bi razvoj igrača išao uz njega – rekao je Vujošević o povratku Saše Pavlovića u tim, koji je prošle godine bio jedan od ključnih igrača za osvajanje titule.

Zvezda dočekuje Budućnost

Crvena zvezda će dočekati Budućnost, jedini tim koji je poput izabranika Dejana Radonjića bez poraza u ABA ligi, ali teško da će crveno-bele nešto sprečiti da na domaćem terenu ne preuzmu prvo mesto, pogotovo posle sjajne partije protiv Valensije u Evroligi. Budućnost u „Pioniru“ nije slavila skoro pet godina, ali činjenica je i da Podgoričani odavno nisu imali jači tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari