– Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali u gostima Galatasaraj sa 91:68 u okviru desetog kola TOP 16 faze Evrolige. Dominacija crveno – belih u Istanbulu proizvod je izuzetne igre beogradskog kluba, posebno u odbrani, ali i činjenice da je turski klub u velikoj finansijskoj krizi zbog čega trener Ergin Ataman ima probleme sa igračkim kadrom, pogotovo nakon što je Portorikanac Karlos Arojo, pre desetak dana odlučio da napusti klub u kome je bio alfa i omega u poslednje tri godine.

             Bez obzira na potoškoće u kojima se našla protivnička ekipa, Crvena zvezda je maksimalno koncentrisano i profesionalno ušla u meč i već od starta je počela da gradi prednost koju je do poslednjeg minuta samo povećavala do konačnih „plus 23“. Trener Dejan Radonjić dao je priliku svim igračima osim Kaplanoviću, a najviše su se istakli Jaka Blažić sa 19 poena (šut za tri poena 3-3) i standardno dobri Boban Marjanović koji je pored 14 poena zabeležio i devet skokova. Kod pobednika dvocifreni košgeterski učinak imali su još Dženkins (14), Zirbes (12), Mitrović (12) i Kalinić (11). U domaćem timu najefiksniji su bili Pocijus sa 13 i Erceg sa 11 poena.

             Ovo je bio četvrti duel u  sezoni između ovih ekipa (odigrali dva meča i u prvoj fazi Evrolige) i sada je rezultat nerešen – 2:2. Takođe Galatasaraj i Zvezda su nakon sinoćnog meča zamenili mesta na začelju tabele grupe E i sada su crveno-beli sedmi sa odnosom pobeda i poraza 3-7, dok je vicešampion Turske na začelju sa skorom 2-8.

             Iako su izgubili šansu za plasman u četvrtfinale, košarkaši Zvezde su ubedljivim trijumfom protiv šampiona Evrope Makabija u prošlom kolu i sinoćnom pobedom u kojoj su deklasirali Galatasaraj poslali poruku svima onima koji su smatrali da je tim sa Malog Kalemgdana u padu forme. Takođe, sinoćni uspeh ima posebnu težinu pošto je poslednji duel Galatasaraja i Zvezde u Istanbulu u decembru prošle godine ostao u senci tragedije u kojoj su domaći navijači ubili pristalicu crveno-belih Marka Ivkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari