Navijači Crvene zvezde mogu da odahnu. Osvajača triple krune prošle sezone i dalje će voditi Dejan Radonjić. Obostrana želja da se nastavi saradnja krunisana je u utorak parafom crnogorskog stručnjaka na ugovor sa „rokom trajanja“ na još dve sezone. Time je stavljena tačka na priču ko će naredne takmičarske godine predvoditi sa klupe jedinog srpskog predstavnika, ne samo u Evroligi, veći u svim evropskim takmičenjima.

Ovu vest prvo je plasirao Miodrag Miško Ražnatović, menadžer crnogorskog stručnjaka. Pregovori su trajali nekih desetak dana, bukvalno od završetka sezone i bili su usmereni u jednom pravcu – ka nastavku saradnje. Prema saznanjima Danasa novac nijednog trenutka nije bio „kamen spoticanja“, većsu se pregovori, ako se tako može nazvati način komunikacije između Radonjića i predstavnika Zvezde, odnosili na strategiju kluba u narednoj sezoni. Crnogorski stručnjak je želeo potvrdu da će uprava uraditi sve kako bi se formirala što kvalitetnija ekipa, dovoljno kadra da poput one iz prethodne sezone, ravnopravno konkuriše za osvajanje sva tri trofeja i bude u konkurenciji za prolaz u Top 16 fazu Evrolige. Zvezdu očekuje temeljno renoviranje tima, pravljenje i nove taktike, s obzirom da je prošle sezone Boban Marjanovićbio primarna opcija u većini napadačkih akcija. Klub će izvesno napustiti pomenuti Marjanović(NBA ili Efes, Olimpijakos, Barsa), Čarls Dženkins, Jaka Blažič, verovatno i Markus Vilijams, dok su pregovori sa Maikom Cirbesom u toku.

Sigurno ostaju

Od igrača koji su prošle sezone uzeli triplu krunu naredne sezone za Zvezdu bi trebalo da nastupaju: Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić, Branko Lazić, Stefan Jovići Marko Tejić. Dangubići Lazići Jovićsu sigurni, dok bi Mitrovići Kalinićmogli da odu u slučaju neke ekstra ponude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari