U odnosu na uvodni meč sa Zadrom igra crno-belih je na drugom vezanom domaćinstvu poprimila nijanse atraktivnosti i toliko željene agresivnosti. U odsustvu Duška Vujoševića košarkaši Partizana mt:s su sinoć savladali Krku 79:60 (23:18, 18:10, 21:18, 17:14), najavivši bolje dane u nastavku ABA lige.


Partizan mt:s – Krka 79:60 (23:18, 18:10, 21:18, 17:14)

Hala: Pionir. Gledalaca: 4.000. Sudije: Dožai, Herceg, Vovk (Hrvatska).

Partizan mt:s: Tomas 14, Milutinov 4, Vesterman 12, Milosavljević 3, Bogdanović 4, Musli 15, Čakarević, Đekić 6, Gordon 6, Anđušić 7, Bertans 8.

Krka: Lorbek 10, Vladović, Rojc 6, Lalić 12, Murić 16, Pavič 2, Lučić 7, Pajić, Kastrati 2, Golemac 5, Bolčina, Klobučar.

 

Podatak da u prvoj petorci, osim Čakarevića, niko nije bio stariji od 22 godine jasno govori o viziji i potencijalu srpskog šampiona. Imali su crno-beli sinoć od samog starta jasnu koncepciju u igri. Vesterman je dobro probijao prvu liniju odbrane, a njegove pasove obilato su koristili Milutinov i Musli. U odbrani je viđena agresivnost na liniji dodavanja još od centra terena. Produkt takvog pristupa bile su brojne kontre, a jednu od njih atraktivnim zakucavanjem krunisao je Dru Gordon. Partizan je konstantno uvećavao prednost, a gro poena postigao je iz reketa, što i ne čudi budući da su apsolutno dominirali u skoku. Musli se veoma dobro kretao u ofanzivnom aspektu igre, a izraženu agresivnost dodatno je objasnio u verbalnoj komunikaciji sa čuvarom Lalićem.

Domaćin je u drugom poluvremenu delovao još rastrčanije. Tomas je dobro zamenio Vestermana i sa par prodora doprineo da crno-beli povećaju prednost na dvadesetak razlike. Navijači su do kraja meča podsetili na izostanak Duška Vujoševića, dok su Partizanovi dvadesetogodišnjaci priveli meč kraju.

Drugi poraz Radničkog

Radnički iz Kragujevca doživeo je i drugi poraz u tekućoj sezoni ABA lige, ovaj put na gostovanju Cedeviti sa 86:68 (23:19, 27:18, 14:20, 22:11). Domaćini su kontrolisali ceo tok meča, pa je na kraju Rajt susret završio sa 24 poena, Babić i Andrić sa po 15, dok je u redovima Radničkog jedino Vortington ostavio pozitivan utisak sa 18 poena.

Aplauz za Bertansa

Na konferenciji za medije u uvodnom izlaganju Letonac David Bertans unapred se izvinio na lošem poznavanju srpskog jezika, a zatim je na iznenađenje svih tečno sumirao utiske. „Dobrom odbranom, kontra napadom, zagrađivanjem i skokom u napadu zasluženo smo došli do pobede“, izgovorio je Bertans na srpskom jeziku posle čega je dobio veliki aplauz svih prisutnih na konferenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari