Pobedom nad Crvenom zvezdom košarkaši Partizana materijalizovali su trijumf Mege protiv Cedevite u 23. kolu ABA lige. Crno-beli su prvi put u sezoni došli do trećeg mesta regionalnog takmičenja na tri kola do kraja regularnog dela takmičenja. Ukoliko ostanu neporaženi do početka plej-ofa, izabranici Duška Vujoševića imaće dobre izglede da nadmetanje za mesto u Evroligi naredne sezone dočekaju na drugom mestu.

Osnovni preduslov za razmišljanje o drugom mestu jesu tri pobede koje same po sebi ne bi bile garancija ukoliko Budućnost derbi sa Partizanom u Podgorici u poslednjem kolu dočeka sa pobedama iz prethodna dva kola. Crnogorski predstavnik će u narednom kolu ugostiti Krku, a zatim gostuje Cedeviti. Zagrepčanima je trijumf neophodan da bi zadržali šanse da izbegnu susret sa Zvezdom u polufinalu plej-ofa, međutim ukoliko Budućnost napusti Zagreb u slavljeničkom raspoloženju Partizanu će u Podgorici za drugo mesto biti potrebna pobeda sa više od jedanaest poena razlike, s obzirom da su u prvom međusobnom susretu u 13. kolu poraženi u Pioniru sa 72:61.

–  Trebalo bi da budemo pametni i da pokušamo da iskoristimo šansu, što uopšte neće biti lako, jer imamo dva teška gostovanja – Mega Leksu i Budućnosti. Ako dobijemo te dve utakmice, da ne zaboravim Zadar kod kuće, to bi mogao da bude možda i ključ za drugo mesto – poručio je iskusni organizator igre.

Bez potcenjivanja Mege

Partizan u narednom kolu u ponedeljak (20.30) gostuje Megi u Sremskoj Mitrovici. Puleni Dejana Milojevića značajno su podigli formu, o čemu svedoči poslednji trijumf nad Cedevitom u Zagrebu, kao i finalni okršaj sa Zvezdom u Kupu Radivoja Koraća.

– Predstoji nam veoma teška utakmica protiv Mege. Svako ko je potcenio Megu nije dobro prošao. Videli ste je u finalu Kupa, videli ste je u Zagrebu, protiv Cedevite. Ako nemamo dovoljno pameti da shvatimo da moramo da imamo odnos kao protiv Zvezde… – obazriv je Vujošević.

 

– Često pominjemo posle ovih deset vezanih pobeda da se posle šest-sedam poraza na startu sezone niko nije ni nadao da možemo da budemo drugi. Boljom igrom i dobrim rezultatima sami smo sebe doveli u tu poziciju – ponosan je Tepić na svoje saigrače.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari