Lebdeo je mamac pobede pred očima crveno-belih skoro svih 20 minuta drugog poluvremena. Činilo se da Beograđani imaju svo vreme ovog sveta da preokrenu, nadoknade zaostatak i dođu do brejka već u 2. kolu Evrolige.

Umesto da pokažu pobednički karakter „isklesan“ tokom pet vezanih pobeda na startu sezone, košarkaši Crvene zvezde amaterskim potezima, neshvatljivo žureći ka nečemu što su mogli da ostvare iole pametnijom igrom u samoj završpnici, bukvalno su pobedili sami sebe „poklonivši“ Neptunasu istoriski trijumf u Evroligi (83:81).

U krajnjoj računici prvi ovosezonski poraz doživljen u Litvaniji mogao bi Zvezdu da košta i prolaza u Top 16 fazu, jer je veliko pitanje da li će im se u nastavku takmičenja ukazati idealnija prilika da pobede u gostima.

Domaćin je u prvom poluvremenu odigrao kako jedino i ume. Maksimalno je širio igru, naročito sa pozicija četiri i pet, „sipajući“ trojke bez ustručavanja. Sa čak devet ubačenih pokušaja van 6,75 metara, od čega je Gailius pogodio četiri, Neptunas je razliku podigao na maksimalnih 15 poena (40:25). Zvezda je u prvom poluvremenu imala velikih problama u organizaciji igre, konstantno forsirajući Marjanovića koji je imao upadljivu visinsku prednost u odnosu na čuvare. Gorostas iz Boljevca, uz pomoć Vilijamsa, održavao je Zvezdu u životu, sve dok u nastavku utakmice Blažič, Lazić i Dangubić nisu zategli odbranu na liniji dodavanja do granice pucanja.

Kao dlanom o dlan Zvezda je u 32. minutu izjednačila na 69:69. Činilo se da u tim trenucima pobedu ne može ispustiti, ali ono što je bilo nezamisljivo gosti su upravo uradili. U serijama su poklanjali loptu rivalu, grešeći u prostim dodavanjima, početnim driblinzima, a zatim se vraćali u život preko Blažiča i naročito Vilijamsa, koji je u poslednjem napadu pokušajem za tri poena mogao da zataška sve propuste.

Radonjić: Loše prvo poluvreme

– Odigrali smo loše prvo poluvreme. U drugom smo igrali bolje u odbrani i vratili smo se u meč. Promašili smo veoma važna slobodna bacanja i trojke u završnici, a Neptunas je bio veoma dobar na svom terenu – rekao je nakon meča trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari