San Antonio je nastupom protiv Oklahome podsetio sve ljubitelje košarke u SAD da je još uvek zvanični šampion NBA lige. Sparsi su ponizili Tandere (130:91), prekinuvši seriju Oklahome od četiri vezane pobede. Izabranici Grega Popovića bili su jedini tim koji je u noći između srede i četvrtka kao domaćin zabeležio pobedu, dok su se gosti „častili“ na preostalih 12 utakmica.


Najraspoloženiji u postavi tima iz Teksasa bio je Toni Parker, zabeleživši 21 poen, dok je sa druge strane Rasel Vestbruk sa 16 poena ostao daleko iza učinka kojim je mogao da upiše 11. tripl-dabl u sezoni. Skot Bruks, trener Tandera, odlučio je da Vestbruka izvede iz igre u trećoj deonici, u situaciji kada je rival vodio 30 razlike i više ga nije vraćao na teren.

U želji da što pre „zacementira“ drugo mesto na Istoku Klivlend je demonstrirao snagu protiv poslovično kvalitetne odbrane Memfisa (111:89). Kavsi su timski odigrali vrlo dobru utakmicu, Kajri Irving ubacio je 24 poena, Kevin Lav je nanizao 22, a Lebron Džejms 20 poena. Pobeda dobija na značaju s obzirom da je ostvarena na gostujućem terenu, gde je Memfis još nezgodniji. Čikago je uspeo da savlada Toronto (116:103), direktnog rivala za treće mesto na Istoku. Bulsi su došli do pete uzastopne pobede protiv Reptorsa oslonivši se na znanje i iskustvo Pau Gasola (18p), Arona Bruksa (16p), Nikole Mirotića (15p) i Tonija Snela (16p). Tim Tibodo, trener Čikaga, posebno bi trebalo da bude srećan zbog nastupa Džimija Batlera, koji je u svom drugom meču posle oporavka od povrede zabeležio 23 poena. Klipersi su preslišali očajni Njujork (111:80), a posebno dobar bio je Ostin Rivers (21p), sin Doka Riversa, trenera ekipe iz Kalifornije. Nako ne baš uspešne turneje po Zapadu, Atlanta je povratkom na Istok ponovo prodisala. Hoksi su bili bolji od Orlanda (95:83), zahvaljujući Džefu Tigu koji je finiš utakmice odigrao u skladu sa reputacijom vrlo darovitog plejmejkera. Indijana je slavila u Vašingtonu u vrlo neizvesnoj završnici (103:101), što se nije dopalo Lionelu Mesiju, koji je bodrio Vizardse u dresu Vašingtona sa brojem 10 i njegovim prezimenom na leđima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari