Demonstracija sile protiv Cedevite govori o trenutnoj formi crveno-belih. Njihova krvna slika pokazuje da pucaju od snage i motivacije, a u sredu će dodatni stimulans imati od strane navijača koji će, gotovo izvesno, do vrha dvorane popuniti Pionir.

Košarkašima Crvene zvezde Telekom u goste dolazi Galatasaraj u drugom kolu TOP 16 faze Evrokupa (19.30, B 92). Povod je zaista primamljiv, s obzirom na to da je reč o klubu koji ove sezone želi da pronađe put do Evrolige. Jedan od načina je upravo da osvoji Evrokup, što iz njihovog ugla zaista nije nemoguća misija.

Galatasaraj je ove sezone oformio vrlo dobar sastav. Dovedeni su prekaljeni igrači, a u takvoj koncepciji Milan Mačvan ima sasvim solidnu ulogu. Dobro su popunjeni na svim pozicijama i već je sada izvesno da će Zvezda najviše problema imati sa njihovim visokim igračima. Imaju čak trojicu kvalitetnih centara Ndonga, Aldemira i Sanlija i proverene krilne centre Daglija, koji je prošle sezone beležio dobre partije u Bešiktašu, i Mačvana.

– Ulm je recimo tim koji je ove sezone sastavljen za učešće u Evroligi. Igrali su u kvalifikacijama, ali nisu uspeli spletom okolnosti. Mi smo ih pobedili na gostujućem terenu, što samo po sebi ilustruje da smo sposobni da se nosimo sa ekipama evroligaškog profila. Galatasaraj sigurno želi da se vrati na evroligaške staze. Imaju veliki budžet, brojne odlične pojedince. Doveli su, u poslednjih mesec dana, sjajnog Aroja kako bi pojačali spoljnu liniju i postali još konkurentniji za plasman u Evroligu. Čekaćemo ih u sredu i ukoliko odigramo kao protiv Cedevite, pobedićemo – konstatovao je Boris Savović.

Zvezdin krilni centar je prošle sezone imao prosečnu rolu upravo u Galatasaraju. Savović je odlično upoznat sa situacijom u istanbulskom klubu, koji je angažovanjem Karlosa Aroja ozbiljno poboljšao kvalitet spoljne linije. Gordon i Houkins su svakako prve opcije, a ne bi trebalo zaboraviti na sposobnosti Arslana, Akijola (reprezentativci Turske) i Acura.

– Kada je reč o Galatasaraju, motiv mi je isključivo vezan za ambicije Zvezde, a to je pobeda. Lični motiv mi zaista nije potreban, iako nam u goste dolazi klub za koji sam nastupao prošle sezone. Meč sa timom iz Istanbula posmatram kao uobičajenu utakmicu, bez nekog posebnog i drugačijeg pritiska – odiše šahovskom mirnoćom krilni centar Zvezde.

Pionir već rasprodat

Koliko su navijači Zvezde „gladni“ kvalitetne košarke, najbolje svedoči podatak da je dva dana pre utakmice kapacitet hale Pionir već popunjen. Za svega tri sata prodate su sve karte u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu, tako da je prvi preduslov za trijumf crveno-belih već ispunjen. Inače, klub je organizovao akciju „Crveno obuci nek sluti na radost“ pošto je želja svih u klubu da svaki navijač dođe u Pionir sa nekim delom odeće u crvenim nijansama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari