Poraz od Banvita bio je treći na jednu loptu u sedam kola prve faze Evrokupa. Partizan je u Turskoj dočekan vrlo prijateljski, ali kao i na prethodnim gostovanjima u Izraelu i Rusiji definitivno nije bio miljenik sreće. Šestim porazom crno-beli su šanse za prolaz u drugu fazu sveli na nešto više od teorije.


Partizan nakon gostovanja u Bandirmi i definitivno zavisi od rezultata najvećih konkurenata u preostala tri kola. Da bi uopšte mogao da razmišlja o prolasku u narednu fazu srpski šampion moraće u sledećem kolu da savlada Hapoel pred svojim navijačima, po mogućstvu sa najmanje četiri poena razlike. Crno-beli u preostala tri kola imaju dobar raspored jer naredna dva meča igraju u Pioniru (Hapoel, Krasni Oktobar), tako da će imati jasnu sliku pred gostovanje Asesoftu.

Partizan u jednoj računici može biti čak i treći na kraju prve faze, ali samo pod uslovom da Hapoel i Krasni oktobar savlada sa četiri, odnosno tri razlike i da iznenadi Asesoft u Rumuniji. U najgoroj mogućoj varijanti crno-beli i sa tri naredne pobede mogu da ispadnu, ako Hapoel i Krasni Oktobar budu imali bolji međusobni skor sa našim predstavnikom.

Rusi imaju najteži raspored: gostuju Lijetuvosu, Partizanu i dočekuju Banvit, Hapoel takođe ima dva gostovanja (Partizan, Lijetuvos, dok u pretposlednjem kolu dočekuje Asesoft), dok Rumuni prvo dočekuju Banvit, zatim gostuju Hapoelu i na kraju u Ploeštiju čekaju Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari