Raspored utakmica trebalo bi da garantuje vrlo uzbudljivo 9. kolo ABA lige, pogotovo za srpske i hrvatske klubove. Sportski naboj u Beogradu i Zagrebu mogao bi da zaliči na neke duele tokom osamdesetih godina prošlog veka, kada se za mečeve sličnog profila karta kaparisala danima unapred.

Partizan u nedelju dočekuje Cibonu (19.00), dok će se dan kasnije sastati evroligaši Cedevita i Crvena zvezda (20.30). Mega Vizura u subotu gostuje Krki (17.00), a istog dana Metalac dočekuje Levski (21.00).

Partizan je sa dve vezane pobede u regionalnom takmičenju iskoristio nešto povoljniji raspored da se priključi vodećim timovima. Crno-beli bi eventualnom pobedom nad Cibonom smanjili zaostatak za vodećom trojkom (Zvezda, Budućnost, Cedevita), pogotovo što se samo dan kasnije u Zagrebu sastaju Cedevita i Zvezda. Partizan očekuje znatno teži meč, s obzirom na to da je Cibona unapredila igru u odnosu na početak sezone, o čemu svedoči i gradski derbi sa Cedevitom u poslednjem kolu ABA lige, kada su imali napad za pobedu na isteku utakmice. Dolascima Damira Markote i Vlade Ilijevskog povećali su rotaciju, raznovrsnost u igri i opcije u napadu, mada i dalje Džerel Blesingejm „vedri i oblači“ u postavi „vukova“. Omaleni Amerikanac osmi je strelac (13,38) i drugi asistent lige (7,13).

– Mnogo puta sam ponavljao priče o našoj situaciji, o tome što smo izgubili šest igrača iz prošle sezone i morali ponovo da pravimo ekipu. Osnova selekcije je dobra, ali je potrebno mnogo rada i misionarske posvećenosti košarci da bismo napredovali. Veliki sponzori ne mogu da se dobiju ako (premijer Srbije Aleksandar) Vučić to ne dozvoli. Ali, neke druge stvari, kao što je nezakazivanje utakmice u isto vreme sa fudbalskim klubom, to sigurno može – kritičan je Duško Vujošević i prema ljudima iz svog kluba

Cedevita je u seriji od šest vezanih pobeda u ligi. Kod kuće su praktično nepobedivi. Nakon odsustva bitnih igrača zbog povreda (Leni-Ukić, Babić) uhvatili su ritam i osim Igokee i Cibone rivale su dobijali dvocifrenom razlikom. Miro Bilan, kao jedini klasičan centar u ekipi, trenutno je možda i najbolji igrač Zagrepčana. Osim Frana Pilepića Cedevita nema izrazitog šutera i u tom segmentu su možda i najranjiviji. Bez sumnje, Zvezda će, nakon gostovanja Galatasaraju u petak, imati najteži ispit da sačuva oreol nepobedivosti u regionalnom takmičenju.

Pavlović do nedelje

– Pitam medije gde je Saša, one koji su napisali da je došao? Ima li obzira prema istini? Pavlović ima još ponuda pored naše. U nedelju će se znati njegova odluka. Ako dođe, zna svoju odgovornost – opravdano je ljut na pojedine medije trener Partizana, uz napomenu da bi posle deset i po meseci oporavka od povrede kolena Dragan Milosavljević trebalo da se vrati 3. decembra u meču 8. kola Evrokupa protiv Hapoela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari