U Oklendu bajka uveliko traje, tako da se u San Francisku i okolini svi utrkuju da kupe kartu za naredni duel Golden Stejta kako bi postali deo jedinstvene istorije franšize koja od 1971. godine igra pod aktuelnim nazivom. Voriorsi su u poslednjem meču u Orakl areni, teže od očekivanog, savladali Boston (114:111) upisavši 19. vezanu pobedu na svom terenu.

Izabranici Stiva Kera više od dva meseca nisu poraženi kod kuće, a kao i na svim prethodnim mečevima, najzaslužniji za pomeranje granice klupskog rekorda bili su Klaj Tompson (31p) i Stef Kari (22p, 11as). Endru Bogut (13p, 13sk) i Drejmond Grin (14p) dali su značajan košgeterski doprinos. U sastavu Seltiksa najviše se istakao Džared Salindžer (26p), a pratili su ga Ejveri Bredli (15p) i Evan Tarner (19p). Zanimljivo je da trijumf nad Seltiksima bio 14. ovosezonski protiv timova sa Istoka, protiv kojih Voriorsi nisu doživeli poraz. LA Klipersi su pobedom u Finiksu (120:100) potvrdili da su poslednje četiri vezane pobede plod dobre forme nosilaca igre. Uprkos pričama da se u svlačionici dešavaju čudne stvari i da trener Dok Rivers ne može da kontroliše pojedine igrače, dobri rezultati u poslednje vreme pokazuju da se nešto lošija atmosfera trenutno ne odražava na ukupan timski učinak. Blejk Grifin (23) i Kris Pol (23p) bili su najzaslužniji za seriju 15:0 u poslednjoj četvrtini, a samim tim i za konačan rezultat. U postavi Sansa, koji se grčevito bore da sačuvaju osmo mesto na Zapadu, najviše se istakao omaleni plej Ajzea Tomas (25p). San Antonio je do pete uzastopne pobede kod kuće došao protiv Milvokija (101:95). Kavai Lenard (19p, 14sk) i Tim Dankan (20p, 11sk) predvodili su svoje saigrače, nakon što su u prvom delu meča potpuno podbacili. Manu Đinobili (13p) i Boris Dijao (14p) značajno su doprineli trijumfu. U postavi Baksa Kris Midlton (21) se izdigao iznad proseka. Atlanta je rutinski porazila Minesotu (112:100) došavši do 16. uzastopne pobede na svom terenu. Čak šest igrača u postavi Houksa imali su dvocifren košgeterski učinak. U slabašnim Vulvsima (7-36) Nikola Peković (15p), Tadius Jang (26p) i Mo Vilijams (20p) odigrali su iznad proseka. Miroslav Raduljica nije ulazio u igru.

Dženings ima zamenu

Brendon Dženings završio je više nego dobru sezonu u dresu Detroita tako što je protiv Milvokija pokidao Ahilovu tetivu. Prema prvim prognozama pauziraće od šest do devet meseci. Pistonsi su na poslednjem meču, uprkos porazu od Toronta (114:110) promovisali zamenu za levorukog pleja u vidu Di Džej Agustina, koji je Reptorsima ubacio 35 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari