Sa evroligaškom vizom u košarkaškim pasošima za narednu sezonu Crvena zvezda i Cedevita započeće u subotu uveče finalnu seriju plej-ofa ABA lige (21.00). Put do pobedničkog postolja bio je i ostao popločan brojnim neravninama, onaj ko uspe da se ne spotakne na poslednjoj prepreci, masnicama umazanih kolena nakon polufinalnih okršaja, doživeće prvo – istorijsko krunisanje u regionalnom takmičenju. Serija na tri dobijene garantuje uzbuđenje najvećih razmera, Zvezda je nominalno favorit, ali sa većim stepenom emotivnog pražnjenja nakon izbacivanja Partizana u polufinalnoj seriji sigurno će biti i ranjivija.

Izjave košarkaških stručnjaka uoči finalne serije takođe ne idu u korist crveno-belih. Stvoren je ambijent u kojem je sve osim Zvezdinog konačnog trijumfa ravno čudu koje se rečima ne može opisati. Takve opservacije nisu baš u skladu sa činjeničnim stanjem, Zvezda je ove sezone dva puta pobedila tim iz Zagreba, imaće podršku u vidu navijača i utakmicu viška na domaćem terenu, međutim ne treba zaboraviti da je Cedevita do finala došla pobedom u majstorici protiv Budućnosti u Podgorici. Zagrepčani znaju kako da se nose sa pritiskom, što su pokazali i prošle sezone kada su u polufinalu fajnal-fora u dupke punoj Areni eliminisali Partizan.

Istorijske činjenice su na strani Zvezde, tim koji je u regularnom delu imao samo dva poraza na kraju je uvek bio šampion. Cedevita je poslednji put slavila protiv crveno-belih u Beogradu u sezoni 2011/12 (90:91), a u naredna tri susreta ubedljivo je poražena u Pioniru. Jasmin Repeša koristi 12 igrača u rotaciji, popunjen je na svim pozicijama, tim ima dubinu i širinu, raznovrsnost i svakako je sposoban da iznenadi Zvezdu, samo je pitanje u koliko mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari