Igrač koji je ove sezone u dresu Partizana dokazao da osim izrazite visine poseduje zavidnu leđnu tehniku i sasvim solidnu koordinaciju pokreta Slavko Vraneš, uspeo je maksimalno da materijalizuje svoje prednosti i da u najvećeoj mogućoj meri sakrije mane. Centar srpskog šampiona smatra da njegovi saigrači i on odlično poznaju rivala u polufinalu Evrolige i da će u petak pokušati da rane protivnika tamo gde je najosetljiviji.

– Mislim da smo u prethodna dva duela odlično upoznali igrače Olimpijakosa i da znamo kako dišu. Verujem da bi naša prednost u polufinalu mogla da bude odlična atmosfera u timu, koja je od početka priprema pa do sada na veoma zavidnom nivou, bez ikakvih trzavica i negativnih promena. U odnosu na prošlu sezonu, imamo slabiji tim, ali zato na svakom treningu maksimalno radimo u želji da unapredimo igru – naveo je najviši igrač u Evroligi.

Zahvaljujući odličnom radu skauta, svaki protivnik Partizana detaljno je prostudiran. U skladu sa performansama rivala, Vranešova uloga može biti drugačija. Zavidnim rasponom ruku, visinom i smislom za igru, Slavko je veoma važan u defanzivnom mozaiku svog tima, naročito prilikom zone i zatvaranja reketa. Kao pokazatelj da je jedan od najboljih blokera u Evroligi dovoljno je upozorenje protivničkim bekovima da dobro razmisle pre nego što krenu u prodor kada je gorostasni centar u reketu.

– Kada naš stručni štab pripremi skauting, onda je svaki rival do detalja prostudiran. Svesni smo da nas očekuju izuzetno jaki dueli sa protivničkim centrima, ali smo uvereni da ćemo skupo prodati kožu. Nezahvalno je pričati o kvalitetima visokih igrača Olimpijakosa ili, recimo, Barselone, zato što je reč o fenomenalnim košarkašima. Jasno je da ključni test moramo položiti u odbrani. Ukoliko u defanzivi budemo bili na prepoznatljivom nivou, mislim da ćemo imati lepe šanse u duelu sa Atinjanima – zaključio je Vraneš pre jučerašnjeg odlaska košarkaša Partizana u Pariz.

Nagradni fond od pola miliona evra

Ukupan nagradni fond ovosezonskog fajnal-fora iznosi pola miliona evra. Prvaku će pripasti 250.000 evra, visešampionu 150.000, trećeplasiranom 75.000 a četvrtom timu 25.000 evra.

Skorcijanitis: Zaustaviti njihove šutere

– Partizan ima veoma mladu ekipu koja odlično trči. U vezi sa tim, moraćemo da kontrolišemo tempo igre i da zaustavimo njihove dobre šutere. Najvažnije je da odigramo utakmicu u našem stilu i da ne odustanemo od ustaljenih principa. Moramo delovati kao tim, bez ishitrenih individualnih poteza, jer samo u tom slučaju možemo doći do finala – naveo je Skorcijanitis.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari