Crvena zvezda želi da trijumfom u domaćem šampionatu svrgne Partizan sa šampionskog trona u Srbiji posle 13 godina, da klubu donese titulu na koju čeka od 1998. i da osvajanjem triple krune svim navijačima podari najuspešniju sezonu u istoriji tima sa Malog Kalemegdana. Crveno-beli imaju prednost domaćeg terena u finalnoj seriji koja počinje u petak (21.00). Ako je suditi na osnovu poslednja dva večita derbija utakmica više pre domaćim navijačima mogla bi da predstavlja prednost, uprkos tome što je na poslednjih 20 međusobnih mečeva u samo 30 odsto slučajeva domaćin bio i pobednik.


Partizan dočekuje finalnu seriju u optimalnoj formi i skraćenoj rotaciji, s obzirom da je Edo Murić zbog povrede ramena završio sezonu. Vanja Marinković i Mihailo Andrić dobiće više prostora u rotaciji u spoljnoj liniji, dok će najveći teret podneti Milutinov i Mačvan pod košem, odnosno Milosavljević i Pavlović.

Zvezda do ove sezone nikada nije osvojila dva pehara u jednoj sezoni i jasno je šta bi tripla kruna predstavljala klubu.

Raspored finalnih mečeva

prvi meč

Crvena zvezda – Partizan 12. jun (21.00)

drugi meč

Partizan – Crvena zvezda 15. jun

treći meč

Crvena zvezda – Partizan 18. jun

četvrti meč

Partizan – Crvena zvezda 21. jun

peti meč

Crvena zvezda – Partizan 24. jun

* serija se igra na tri dobijena meča po sistemu 1-1-1-1-1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari