Posle „šamara“ u baražu za SP 2015. u Kataru kada su ispustili gotovo siguran plasman na prestižno takmičenje u dvomeču sa Češkom, srpske rukometaše očekuje novi izazov. Danas u hali Pionir od 20.00 sastaće se sa Crnom Gorom u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj, a u večerašnjem meču izraziti su favoriti.


– Igrači su spremni, svesni su šta nas očekuje i željno smo iščekivali početak kvalifikacija. Odlično sarađujemo, imaju veliki motiv i odgovornost zbog čega nema razloga da sumnjam u zasluženu pobedu. Utakmice sa državama iz regiona imaju specijalnu težinu, potrebna je posebna psihološka priprema i uz ono što znamo na terenu zadovoljavajući rezultat je siguran. Ukoliko na terenu budemo velikog srca i hladne glave, nema razloga da ne trijumfujemo, a svaka prenaglašena motivacija ili nedostatak iste može odvesti u drugu krajnost. Nadamo se podršci publike koju treba i zaslužiti i želimo da učinimo naciju ponosnom – rekao je vršilac dužnosti selektora Dejan Perić.

Na spisku za prvi deo kvalifikacija nema nekih imena koja su do sada bila manje-više redovna u reprezentaciji, a Perić je objasnio svoje odluke.

– Niko nema prava da precrta nekog igrača za budućnost iz reprezentacije. Postoje određeni kriterijumi, a ja sam se profesionalno i odgovorno opredelio za neke igrače posle dugog informisanja. Nemam ništa lično pored onih koje nisam pozvao, bio sam jasan i konkretan – objasnio je Perić.

Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je da je njegov tim kvalitetniji, ali da nema mesta za opuštanje.

– Svi kažu da je svaki meč protiv Crne Gore derbi, ali ne osećamo neke preterane emocije. Oni su podmlađena reprezentacija i svi znamo da su vrlo borbeni iako smo mi kvalitetniji i favoriti u ovom meču. Postoji neki pritisak zbog nedavnih neuspeha, ali iskreno volim da igram u takvoj atmosferi. Odlično smo radili sa selektorom i svi su se maksimalno potrudili da prihvate njegovo znanje i iskustvo – jasan je rukometaš mađarskog Vesprema.

Srbija će 2. novembra gostovati Izraelu od 19.45, dok se kvalifikacije nastavljaju sledeće godine. U grupi sa našim rukometašima nalazi se i Island, a plasman na EP izboriće dve prvoplasirane ekipe i najbolja treća od svih grupa.

Preboleli smo Češku

– Da li smo se psihički oporavili što smo poraženi od Češke i nismo izborili plasman na SP pokazaćemo u predstojeća dva meča. Ja mislim da jesmo. Daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja. Maksimalno ćemo pristupiti meču i angažovati se u odbrani i nema razloga da ne pobedimo – rekao je pivot reprezentacije Srbije Mijajlo Marsenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari