Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je startovala na FINA kupu u kazahstanskoj Almati, pošto je bez većih problema na otvaranju takmičenja u A grupi savladala selekciju Crne Gore sa 9:3. U ekipi selektora Dejana Savića najefikasniji je bio Nikola Eškert sa tri, dok je Dušan Mandić dodao dva gola.


– Od starta smo zaigrali snažno i rezultat sve govori. Zadovoljan sam kako smo odigrali u odbrani, takođe i realizacija igrača više bila je na nivou, a dobro smo se branili kada je protivnik imao takvu prednost. Sledi duel protiv Južne Afrike i to će biti provera za meč sa Amerikancima, koji će verovatno rešavati pitanje prvaka u grupi – istakao je Savić.

Današnji rival njegovim izabranicima biće selekcija Južne Afrike (12.20), koja je na startu takmičenja izgubila od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 19:1, dok je u B grupi Mađarska savladala Hrvatsku 9:5, a Australiju domaću selekciju Kazahstana 11.8. Sve evropske selekcije znatno su podmlađene u odnosu na sastave sa nedavno održanog prvenstva Starog kontinenta u Budimpešti, a iz srpskog šampionskog tima u Kazahstanu igraju samo Dušan Mandić i Sava Ranđelović. U A grupi danas će još igrati Crna Gora i SAD (11.00), dok se u B grupi sastaju Hrvatska i Australija (09.40), odnosno Kazahstan i Mađarska (13.40).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari