Košarkaši Crvene zvezde su u 7. kolu Evrolige savdali Real i tako sačuvali realne šanse da nastave takmičenje u elitnom društvu. Srpski i regionalni šampion sada ima skor od tri trijumfa i četiri poraza i četvrti su na tabeli, dok su Madriđani posle petog poraza na posledjnoj poziciji.

Crveno – beli su odlično počeli susret. Kvinsi Miler je odigrao fantastično poluvreme, pogađao je iz svih pozicija i uz pomoć saigrača obezbedio je je prednost od deset poena ( 28:18) nakon prve četvrtine. Počela je Zvezda veoma dobro u drugu četvrtinu, imali su i 12 poena prednosti, a onda su počeli da prave početničke greške koje su gosti kaznili i na odmosr se otišlo sa samo tri poena „viška“. Drugo poluvreme mnogo bolje su počeli gosti. Veoma brzo su ne samo anulirali prednost domaćina već su i povelui sa deset poena (50:60). Pvri plej crveno – belih Stevan Jović je bio vrlo nervozan u tim trenucima, napravio je faul, zbog protesta dobio i tehničku grešku, a iznervirani Radonjić ga je poslao u svlačionicu. U tim trenucim činilo se da će se „reprizirati“ meč iz Strazbura, ali su zvezdini klinci Marko Gudurić i Nikola Rebić pokazali sav svoj raskošni talenat i uz veliku pomoć Marka Cirbesa uspeli da u dramatičnoj završnici savladaju aktuelnog prvaka Evrope. Najpre je Gudurić pogodio trojku za vođstvo (71:70) da bi već u sledećem napadu trojku pogodio i Rebić. Ta četiri poena je je Zvezda mudrom igrom, koja se uglavnom svodila na dodavanje pod koš Cirbesu koga madriđani nikako nisu mogli da zaustave, uspela da sačuva do kraja meča i zasluženo slavi veliki trijumf.

Ovim porazom Real je „zakucan“ za dno tabele i ima samo dve pobede iz devet utakmica, dok su Zvezda, Bajern i Strazbur izjednačeni sa po tri trijumfa. Himki ima četiri pobede, Fenerbahče je nedodirljiv sa šest.

S.D.


Crvena zvezda – Real (28:18, 18:25, 20:24, 28:21)

Hala: Pionir. Gledalaca: 6.744. Sudije: Lotermozer (Nemačka), Paterniko (Italija), Šemeš (Izrael).
Crvena zvezda: Rebić 5, Tompson 6, Mekel, Lazić 2, Simanić, Tejić, Simonović 4, Gudurić 8, Jović 12, Miler 24, Cirbes 26, Štimac 7.
Real: Fernandez, Noćioni 11, Dončić, Mačiulis, Rejes 12, Rodrigez 16, Ajon 16, Kerol 9, Ljulj 8, Tompkins 14, Ernangomez, Tejlor 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari