Selektor najbolje muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković ne pravi pitanje oko toga kako, u kom času, i s koliko bodova će „orlovi“ preleteti u drugi krug Svetskog prvenstva u Švedskoj (13 – 30. januar), bitno mu je samo da zauzmu neko od prva tri mesta u C grupi i odlepršaju dalje.


– Više volim da odigramo loše a pobedimo, nego da budemo mnogo dobri, pa na kraju izgubimo. Od igrača tražim samo da pruže svoj maksimum i da i u slučaju lošeg rezultata jedni drugima nemamo šta da zamerimo. Ustvari, neka javnost komentariše kako je trener pogrešio u taktici, ali neka hvale ove momke da su dali sve od sebe. To je moj jedini cilj. Ne sme da bude straha od pobede, što često ume da bude veliki problem u sportu. Moramo verovati u sebe i to da ćemo proći u drugi krug – jasan je strateg našeg tima, koji će od svojih izabranika tražiti i da nijednog protivnika ne potcene ili precene.

– Ova ekipa može svakoga da pobedi, ali može i od bilo koga da izgubi ukoliko ne pruži igru kakvu može. Danska i Hrvatska su favoriti u našoj grupi, pa bi bilo najrealnije da se sa Rumunijom borimo za treće mesto u poslednjem kolu, ali nije nemoguće da „tresnemo“ Dance i(li) Hrvate. Sada bih potpisao prolaz u sledeću fazu s dva boda protiv bivših zemljaka, mada ni oni ništa ne garantuju. Setite se Poljske na prošlom SP, kada su iz prvog kruga otišli s nulom, da bi na kraju uzeli medalju. U sportu je potrebno dosta sreće, a mi pre ova dva derbija moramo do povoljnih rezultata protiv Alžira i Australije, makar ih dobili s jednim golom razlike u poslednjoj sekundi. U sportu mnogo toga zavisi od sreće. Nadam se da će je Srbija u Švedskoj naći i zaslužiti – balansira između surovog realizma i blagog optimizma selektor reprezentacije, koja nas je prošle godine, u nešto iskusnijem sastavu i sa Hasanefendićem kao šefom struke, razočarala najgorim plasmanom na šampionatima Evrope (13. mesto).

„Orlovi“ ipak na RTS

Ljubitelji rukometa u Srbiji mečeve naše reprezentacije ipak će pratiti na Javnom servisu. Radio televizija Srbije juče je, uz pomoć Rukometnog saveza, kupila pravo prenosa nastupa „orlova“, dok će ostale utakmice moći da gledaju samo oni koji su pretplaćeni na Arena sport ili koriste kablovsku televiziju s ovim kanalom u ponudi.

Bojinović neophodan

Bez obzira na rezultate današnjeg završnog lekarskog pregleda u Francuskoj, kapiten Srbije i bek Monpeljea biće sa svojom selekcijom na SP.

– Kao neko ko ima najviše utakmica u nacionalnom timu, Bojinović treba da bude uz nas, bez obzira da li će igrati ili ne, jer će to mnogo da znači mlađim igračima – odlučio je Vuković, „sretan što ekipa nije imala povreda, osim Mladenove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari