Partizanovi fudbaleri definitivno ne umeju, ne mogu, neće ili im se ne da da u prvenstvu igraju kao u Evropi. Dok u međunarodnim vodama plivaju kao ribe u vodi, rušeći jednu za drugom loše tradicije, dotle u domaćoj konkurenciji tonu sve dublje, a sinoćnji poraz od Čukaričkog – 0:1 (0:1) samo je upotpunio nikada gori start u Superligi, gde se branilac titule posle 12 kola, dva remija i četiri meča bez osvojenog boda, nalazi na četvrtom mestu, ogromnih 12 koraka iza večitog rivala Crvene zvezde.


 

U timu šampiona (zbog povreda) nije bilo čak četvorice standardnih startera – Gregora Balažica, Oumarua Abubakara, Andrije Živkovića i Marka Jevtovića, kao ni zlatne rezerve Saše Ilića, ali to je nedovoljan alibi za bezidejnu igru crno-belih u većem delu derbija s „brđanima“ kojima je ovo bila prva pobeda u Humskoj u istoriji. Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu, kada je rezervni štoper Brazilac Lukas Pjasentin, nedugo pošto je zamenio povređenog kolegu Li Adija, fenomenalno izvedenim slobodnim udarcem sa 35 metara (34. minut) naplatio smisleniji i organizovaniji fudbal svog tima, za najlepši mogući ispraćaj trenera Vladana Milojevića iz kluba sa Banovog brda.

Imali su domaćini dve idealne prilike za izjednačenje i preokret u nastavku, ali su promašili oba penala, skrivljena nad (uz Alena Stevanovića) najagilnijim Ivanom Šaponjićem. Prvo je Petar Grbić (49) šutirao iznad prečke, a onda i Stefan Babović na isti način uprskao stvar (80). Partizanu ni skoro 20 minuta s igračem više nije pomoglo da raskrsti s partijama u Doktor Džekil, gospodin Hajd stilu, zbog čega je prvak u nervozi otišao na reprezentativnu pauzu, sve udaljeniji od titule.

 

Babović opet u klinču s navijačima

Nema mira između Stefana Babovića i navijača s istočne tribine, kojima se sinoć udružila publika sa Zapada. Iziritiran porazom i prozivkama sa strane kapiten crno-belih (u odsustvu Saše Ilića) umalo je ušao u fizički klinč s pojedincima na kraju meča, a pri ulasku u tunel Jugu je uputio aplauze, a Istoku pokazao srednji prst.

 

Petar Grbić: Ja sam kriv

– Preuzimam odgovornost za neuspeh. Sve je to zbog mog promašenog penala. U takvoj situaciji Stefanu Baboviću bilo je mnogo teže da šutira penal, jer je bio pod ogromnim pritiskom. Ne znam da li je promašaj posledica velike želje da povratak na teren obeležim golom, ali sam siguran da neće uticati na moje, ali ni na samopouzdanje ekipe. Ne znam šta nam se dešava, ali mislim da je to evropsko lice – pravo lice Partizana i da nam je samo jedna pobeda potrebna da uhvatimo zalet i u Superligi – objasnio je jedan od tragičara utakmice.

 

 

Partizan – Čukarički 0:1 (0:1)

Strelac: Pjasentin 34. Stadion: Partizana. Gledalaca: 7.000. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas). Žuti kartoni: Fabrisio, Lukić, Ostojić (Partizan), Janković, Tijago, Srojković, Srnić (Čukarički). Crveni karton: Galvao (Čukarički). PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Fabricio, Subić, Lukić (od 85. Golubović), Brašanac, Babović, Trujić (od 46. Grbić), Stevanović, Božinov (od 46. Šaponjić). ČUKARIČKI: Stevanović, Stojković, Ostojić, Adi (od 14. Pjasentin), Boljević, D. Srnić, Janković, Jovanović, Bojić (od 70. Matić), Tijago, Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari