Ne umire u lepoti, ali pobeđuje na US openu; Novak Đoković je došao nadomak 11. finala ove sezone, na isto toliko turnira, a da bi došao u poziciju nalik onoj iz 2011. kada je osvojio tri grend slema, osim Rolan Garosa, moraće večeras (18.00) da pronađe recept za aktuelnog šampiona u NJujorku.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Marin Čilić uspeo je da prevaziđe sve probleme tokom sezone, kako zdravstvene, tako one vezane za formu i da na US openu pokaže šampionski karakter. Uprkos tome što Đoković protiv hrvatskog tenisera ima perfektan skor 13:0, tačnije 7:0 na tvrdoj podlozi, poučen iskustvom iz četvrfinalnog okršaja sa Felisijanom Lopezom, sa kojim je takođe imao maksimalnih 5:0 pa je krajnjim naporom došao do trijumfa, Novak uopšte ne pridaje značaju ulogu favorita na večerašnjem meču, čak je stavlja u drugi plan.

– Sigurno da mogu da iskoristim kao neku psihološku prednost perfektan skor u međusobnim duelima, međutim on je igrao svoj najbolji tenis na US openu prošle godine, kada je i osvojio prvu grend slem titulu. Poznajemo se izuzetno dobro, treniramo često, gotovo na svakom većem turniru bar jednom. Dobri smo prijatelji, izuzetno ga cenim. Opet, s druge strane, znam šta me očekuje. Verujem da će pokušati da bude agresivan, da igra kao i prošle godine protiv Federera i Nišikorija kada je i osvojio US open – neobično mnogo Đoković respektuje večerašnjeg rivala.

Čilić je u NJujorku vezao 12 pobeda, dok je Đokoviću duel sa hrvatskim igračem zapravo deveto uzastopno polufinale na US openu.

– Ove godine je imao dva teška meča u pet setova, poslednji protiv Conge. Kad god je bio u nevolji, odservirao je as ili servis viner, koji mu je definitivno najbolji udarac u igri. U tom segmentu je dosta napredovao od kad je počeo da radi sa Goranom (Ivaniševićem). Potrudiću se da neutrališem njegov prvi servis, što neće biti lako, a s druge strane mi je izuzetno bitno da i ja imam visok procenat ubačenog prvog servisa nego što je sada bio. Znam zašto sam došao ovde, a to je titula na US openu. Nadam se da ću imati mogućnost da se borim za titulu u nedelju – podelio je želje Nole sa širokim auditorijumom.

Čilić: Nemam formulu za Novaka, ali…

– Nikada ga nisam pobedio u karijeri. Odigrali smo nekoliko gustih mečeva, ali nikada nisam pronašao formulu da ga savladam. To je definitivno najteži meč za mene. Videćemo, pokušavam svakom meču da priđem kao novom – jasno je da stvari ne idu u moju korist kada se pogleda statistika. Ipak, svaki meč počinje od nule, a ja se ovde osećam dobro na terenu – svestan je Čilić činjeničnog stanja.


Novak Đoković/ 18.00 /Marin Čilić

22.05.1987. /datum rođenja/ 28.09.1988.

Beograd /mesto rođenja /Međugorje

          Srbija/ država /Hrvatska

          13/ međusobni skor /0

          54 /titula u karijeri /13

83.066.648#/ zarada u karijeri/ 12.257.624#

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari