Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije bila je izuzetno sigurna protiv selekcije Rumunije u meču osmine finala pa je posle ubedljivih 3:0 (25:19, 25:15, 25:20) zakazala duel sa selekcijom Poljske u četvrtfinalu (20.00, RTS) Evropskog prvenstva. Poljakinje su imale jedan dan više za odmor, ali su izabranice Zorana Terzića spremne da se večeras pred domaćom publikom prikažu u punom svetlu i probiju se među četiri najbolje ekipe na šampionatu.


– Viša smo ekipa od Poljske i to bi trebalo da bude naše oružje. Naravno, uz blok, moramo imati dobar servis i što bolji napad. Dobro se poznajemo i verujem da će se i one pripremiti na najbolji način kako bi odigrale što bolje. Međutim, i mi želimo pobedu tako da ćemo dati sve od sebe. Sloga je ključ dobre igre i verujem da ćemo tako doći do pobede – istakla je najbolja igračica u srpskoj selekciji u dosadašnjem toku prvenstva Jovana Brakočević.

Protiv Rumunki je problematičan bio prvi set jer su naše komšinice na drugi tehnički tajm-aut otišle sa tri poena prednosti. Ipak, fantastičan blok i raznovrstan napad učinio je da naše dame stignu do vođstva, a onda sigurnom igrom ostvare ubedljivu pobedu.

– Opet je početak bio problematičan, ali smo delovali bolje kako se meč bližio kraju. Ubeđen sam da ovaj tim može mnogo više jer znam kako je igrao u prvom delu sezone. Devojke su fizički spremne i motivisane do neba. Optimista sam pred duel sa Poljakinjama i nadam se da će pritisak zbog igranja kod kuće biti ublažen ili da će skroz nestati – rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Turska (nas) čeka u polufinalu

Reprezentacija Turske je načinila veliko iznenađenje u jučerašnjem četvrtfinalnom meču odigranom u Monci pošto je sa 3:0 (27:25, 25:21, 25:19) eliminisala aktuelnog svetskog šampiona Rusiju. Turska će u subotu u polufinalu u beogradskom Pioniru igrati protiv pobednika večerašnjeg meča između Srbije i Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari