Odbojkaši Srbije igraju u subotu (17.00, RTS) protiv Meksika svoju drugu utakmicu u grupi H na Svetskom prvenstvu u Italiji i u slučaju pobede zauzeće prvo mesto koje obezbeđuje lakši put do polufinala u trećoj fazi nadmetanja. Trijumfom nad Kubom izabranici Igora Kolakovića pokazali su da su porazi od Kanade i Poljske bili trenutak loše igre, možda i kalkulacija, odnosno da se sa velikim ekipama ravnopravno mogu nadmetati za sam vrh svetske odbojke.

Sa druge strane mreže biće reprezentacija Meksika koja je u prvoj fazi prvenstva u grupi D najpre poražena od SAD sa 3:2 i Argentine sa 3:1, a potom bila bolja od Venecuele sa 3:0 što je bilo dovoljno za treće mesto i prolaz u narednu fazu takmičenja. Najveća pretnja za „orlove“ u timu Akoste Garsije dolazi od odličnog Karlosa Guere koji je je do sada zabeležio 48 poena (tri manje od Ivana Miljkovića) i Đerarda Kontrerasa, dok im podršku solidnim blokom na mreži pruža i Pedro Ranhel.

– Pobedu nad Meksikom ostvarićemo ako zadržimo nivo igre koji smo imali u duelu sa Kubom. Samo na taj način možemo doći do trijumfa koji će nam omogućiti da sudbinu o prolazu u polufinale držimo u svojim rukama, a ne da zavisimo od drugih i da gledamo šta se dešava u drugim grupama – zaključio je uoči meča sa Meksikom srednji bloker Srbije Marko Podraščanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari