Poraz od Nemačke u poslednjem kolu grupe A na Evropskom prvenstvu koje se održava u Srbiji i Italiji značio je da su naše odbojkašice imale samo jedan dan pauze, a već danas moraće na tarafleks u Pioniru kako bi u duelu sa Rumunijom (17.00, RTS 2) odlučile ko će u četvrtfinale.

Dve selekcije sastale su se već prošle godine u Evroligi, a ukoliko slave kao i tada izabranice Zorana Terzića proći će među osam najboljih gde ih već čekaju Poljakinje. Strateg Srbije očekuje sigurnu pobedu, ali upozorava da se mora ići korak po korak, a ne da se odmah razmišlja o Poljskoj.

– Ako bude sve u redu, trebalo bi da imamo siguran prolaz u četvrtfinale. Favoriti smo u meču sa Rumunkama. Međutim, one zaslužuju respekt i svesni smo da ćemo morati da odigramo punom snagom ako želimo da idemo na Poljakinje u četvrtfinalu i pokušamo da uđemo u borbu za medalje – istakao je Terzić uz konstataciju da je poraz od Nemačke i moranje igranja baraža možda i dobra stvar kako bi se skinuo teret sa leđa i imperativ osvajanja medalje pred svojom publikom.

Ukoliko očekivano prođu među osam najboljih, odbojkašice Srbije imaće sa druge strane mreže selekciju Poljske koja je u grupi C u Zrenjaninu zabeležila sve tri pobede. Poljakinje brane bronzu osvojenu pre dve godine na svom terenu, na nedavno završenom Gran priju bile su tek šeste, dok su naše devojke na tom turniru zauzele najnižu stepenicu pobedničkog postolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari