Odbojkašice Srbije imaju imperativ pobede u današnjem susretu protiv Rusije (3.15) na Svetskom prvenstvu u Japanu kako bi održale nadu da mogu da se nađu u polufinalu i pokušaju da odbrane bronzu osvojenu pre četiri godine. Sa druge strane mreže izabranice Zorana Terzića imaće zvanične šampionke sveta i uz Brazilke jedinu neporaženu selekciju na turniru u „zemlji izlazećeg sunca“.

– Više puta smo ponavljale da treba da gledamo samo napred, da igramo kako umemo i rezultati neće izostati. Rusija nam je najpoznatiji protivnik od svih do sada, nemaju nijedan poraz, igraju možda i najbolje na turniru, a uz to su i svetske prvakinje. Raduje me da tradicionalno dobro igramo protiv njih – rekla je Maja Ognjenović.

Selektor Terzić ističe da će duel sa Ruskinjama biti „najlakši na šampionatu“. On objašnjava da u tom meču treba odigrati najopuštenije i najbolje da treba pokušati da se uradi sve na terenu kako bi se protivnice namučile, odnosno bez kalkulacija jer se igra protiv najboljih odbojkašica.

– Moramo da tražimo svoju šansu, da budemo dosadni koliko god je to moguće na terenu, da im ne dozvolimo nijedan lak poen i da u toj varijanti tražimo svoju šansu za dobar rezultat. Protiv njih niko ne može da računa na pobedu pre utakmice, ali smo i mi pokazali da nas ne treba otpisivati – zaključio je Terzić.

Dva kola pre kraja nadmetanja u drugoj fazi Srbija deli treće mesto u grupi E sa Korejom sa kojom se sastaje u poslednjoj utakmici. Međutim, najviše šansi da se nađe u polufinalu, zajedno sa Rusijom, ima domaći Japan koji ima pobedu više od naših devojaka i identične protivnice kao izabranice Zorana Terzića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari