Odbojkašice Srbije ubedljivo su poražene od Rusije sa 3:0 (25:19, 25:8, 25:12) na Svetskom prvenstvu u Japanu i tako ostale bez šansi da se nađu u polufinalu kako bi branile bronzanu medalju osvojenu pre četiri godine. Izabranicama Zorana Terzića danas (5.30) predstoji duel sa Južnom Korejom ali su se kolo pre kraja druge faze oprostile od daljeg nadmetanja. Svetske šampionke odličnom igrom su pokazale zašto su najbolje na planeti, što se vidi i po ubedljivom rezultatu, i zašto su uz Brazilke najveći konkurenti za novo najsjajnije odličje.

– Rusija je trostruko bolja od nas što je realan odnos snaga. U prvom setu smo se borile, ali i to je bilo nedovoljno da bi se igralo sa njima. Za pobedu protiv Rusije je neophodno dati 150 odsto mogućnosti, a mi to nismo bile u stanju da učinimo – istakla je nakon poraza kapiten Srbije Jelena Nikolić.

Selektor Terzić takođe je konstatovao nadmoć protivničkog tima, ali izrazio zabrinutost zbog načina na koji je poraz usledio i visokog zaostatka u svakom setu. On je kazao da poraz od Rusije ne može teško da padne, ali da je sramota izgubiti na takav način, da je moglo mnogo bolje i motivisanije, ali i izrazio nadu da će to biti ispravljeno u duelu sa Južnom Korejom. Slična razmišljanja imala je i Jovana Brakočević koja je konstatovala da nije bilo borbe i srčanosti, odnosno da ona i saigračice nisu verovale da mogu da pariraju jakim protivnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari