Detalji su ovoga puta odveli Kubu u finale, a srpske odbojkaše ostavili su u dubokom razmišljanju. Četvrto uzastopno polufinale za Nikolu Grbića i saigrače nije bilo berićetno. Kao i u prethodna tri, „orlovi“ su ostali bez željenog finala, mada su po prikazanoj igri zaslužili da se nađu u meču za zlatnu medalju.

– Odigrali smo dobar i uzbudljiv meč. Mislim da nam je nedostajalo malo više samopouzdanja. Čini mi se kao da smo se pribojavali mogućeg scenarija. Izgledalo mi je kao da igramo bez dovoljno emocija. Da smo bili na nivou kao recimo u duelima sa Rusijom i Kubom u ranoj fazi takmičenja, plasirali bismo se u finale – naveo je Igor Kolaković.

Odbojkaš Srbije su zaista imali za protivnika velikog rivala. Kubanci su još jednom pokazali da im u servisu nema premca i da na tom aspektu igre mogu bazirati način na koji će se suprotstaviti rivalu. Uprkos toj činjenici, Grbić i saigrači mogli su da se nađu u finalu sa Brazilom.

– Imali smo šanse, veliku priliku ali nažalost nismo uspeli. U par navrata smo mogli da prelomimo meč. Pokušaćemo da što pre zaboravimo na ovaj duel, ali je preteške izbaciti iz misli sjajnu priliku koju smo imali da se domognemo poslednjeg meča na turniru – iskren je Nikola Grbić.

Sa opservacijama kapitena apsolutno se slaže i Ivan Miljković. Korektor srpske selekcije bio je na visini zadatka protiv Kubanaca, ali ni njegove majstorije nisu bile dovoljno za konačan trijumf.

– Igrali smo dosta dobro, međutim u taj-brejku smo pokazali početničke manjkavosti što je rival umeo da iskoristi. Drago mi je što smo pružili maksimum, ali nažalost jednostavno nije išlo. Mislim da imamo još puno prostora za napredak – istakao je korektor „orlova“.

Iako je bio deo taktike, taktički servis većine naših igrača nije urodio plodom. Još jednom se pokazalo da smeč servis u modernoj odbojci nema alternativu. Jasno je u kojim aspektima srpska selekcija mora da napreduje, ali je najvažnije da izabranici Igora Kolakovića poseduju kvalitet čija garancija nije oročena na određeni vremenski period.

Meč za treće mesto

Italija – Srbija sinoć

Brazil – Kuba sinoć

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari