Odbojkašice Srbije igraće u subotu (10.00) meč protiv Italije u okviru razigravanja za plasman od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu u Japanu. U slučaju nove pobede one će se dan kasnije boriti za petu poziciju sa boljim iz duela između Nemačke i Turske. Iz naše reprezentacije ističu da je posle ubedljivog poraza od Rusije najvažnije da je pobeđena Koraja i izborene još najmanje dve utakmice.

– Posle svega što se dešavalo možemo da budemo zadovoljni, ali se svima u glavi sigurno još uvek vrti ta utakmica sa Japanom i neko saznanje da bismo tom pobedom bili vrlo blizu polufinala. Ovaj tim je pokazao da je u svetskom vrhu. Najvažnije je konstantno biti među najboljima, na bilo kom takmičenju i to će biti prioritet. Sada nam predstoji borba za plasman od 5. do 8. mesta – naglasio je selektor odbojkašica Zoran Terzić.

Da će na terenu dati sve kako bi se osvojilo peto mesto na svetu ističe i libero Suzana Ćebić. Ona je apostrofira važnost pobede nad Korejom uz konstataciju da treba nastaviti i dalje u takvom.

Pre duela Srbija – Italija u dvorani Metropoliten u prestonici Japana sastaće se Nemačka i Turska (7.30). Prvo polufinale između između Rusije i SAD na programu je u dvorani Jojogi (7.00), a zatim će na teren Brazil i Japan u drugom duelu za plasman u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari