Sa istim selektorom, ali bez četiri najbolje rukometašice reprezentacija Srbije večeras u Kraljevu startuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Švedskoj. Naše dame su na velikim takmičenjima redovni učesnici počevši od 2012. i sve se zdušno nadaju da će niz nastaviti i nakon poslednjeg filtera pred šampionat Starog kontinenta naredne godine. Ukrajina je izuzetno iskusan protivnik, sa prekaljenim igračicama, međutim srpske gracije pretpostavljaju da će umeti da se izbore sa snagom i tehnikom rivalki čiji stil podseća na način igre Rumunki – koje su na volšeban način eliminisale u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo na gostujućem terenu.


– Ukrajina ima vrlo dobru ekipu, međutim, mislim da ćemo moći da ih pobedimo. Optimizam baziramo na trijumfu nad Rumunkama u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo – nakon tog duela postali smo tim sa jasnom fizionomijom. Igrali smo protiv Ukrajinki na Univerzijadi u Južnoj Koreji, mislim da će par igračica iz tog sastava nastupiti i večeras. Naša snaga je borbenost i izraziti entuzijazam mladih igračica koje žele da se dokažu u nacionalnom dresu – osnovno je mišljenje golmana Jovane Risović uoči večerašnjeg susreta sa Ukrajinkama. Ona će pomoć na golu imati od Marine Pantić, iskusnog čuvara sa odličnom sezonom u Francuskoj.

 

Kraljevčani, pomozite

Srpske rukometašice očekuju veliku pomoć od strane kraljevačke publike; meč se igra u novoizgrađenoj hali, a ulaznice koštaju 200 dinara i u prodaji se nalaze od prošlog petka: „Nadam se da će dosta ljudi doći na utakmicu. Zaslužili smo podršku posle utakmice sa Rumunijom. Publika nam puno znači, njihova podrška, posebno u momentima kada nam ne ide – poručila je Risovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari