Pravi horor odvijao se u Humskoj posle poraza u večitom derbiju – danima je “skidana glava” trenera Zorana Milinkovića, počelo se prvo od njegove guste prosede kose, “sečivo” je bilo na vratu stručnjaka, čekao se samo duel sa AZ Alkmarom pa da čovek koji je ispunio primarne ciljeve kluba na startu sezone, postane prošlost crno-belih.

Milinković je stoički podneo sve udarce, a trijumfom nad Holanđanima (3:2), prvim na međunarodnoj sceni u poslednjih šest godina, odbio je uvodni napad većinske crno-bele javnosti. Kao ponosit junak posle velike bitke – tako je Milinković izgledao nakon pobede u prvom kolu grupne faze Lige Evrope, svestan da nedeljni susret sa Radničkim u Beogradu (19.00) u 10. kolu Superlige za njega može imati vrednost trenutnog “džek-pota”.



 

Nišlije su u seriji od osam mečeva bez poraza, imaju čak pet remija, od kojih je jedan izvojevan i na stadionu “Rajko Mitić”. Sa svega pet primljenih golova druga su odbrana u prvenstvu (iza Javora), duplo uspešniji od Partizana (10 primljenih golova). I uvertira meča sa Radničkim imala je sve predznake preživljenog u poslednjih sedam dana nakon kojih broj sedih vlasi u kosi Milinkovića polako preovladava.

– Ostvario sam sve ciljeve koje je ova Uprava postavila pred mene, a to su titula i Liga Evrope. Što se tiče prvenstva, ima još 29 kola do kraja. Osim par časnih izuzetaka, mediji su me satanizovali i provlačili kroz blato – nije mogao iskusni stručnjak da prećuti činjenicu da su se mediji okomili na njega odmah nakon poraza u večitom derbiju.

“Hajka” je bila očigledna, ali Milinković i dalje ni najmanje razloge u njoj ne pronalazi u svojim trenerskim potezima tokom sezone.

– Ovu pobedu posvećujem navijačima i mojoj porodici, koja je trpela stravične stvari posle derbija. Ne tražim da me volite, ali poštujte ono što rade Partizan i ovi divni momci. Mi smo zaradili šest miliona evra. Voleo bih da svaki trener uradi isto i više – ima Milinković zaista podebele argumente kojima u uvodnom delu sezone može da brani svoju trenersku filozofiju.

 

Abubakar lakše povređen



Junak pobede nad AZ Alkmarom Abubakar Umaru pre nešto što je zamenjen, držao se dobrih desetak minuta za rame, a posle jednog duela izgledalo je da će biti brige za trenera Milinkovića. Prema najnovijim informacijama iz tabora šampiona, radi se samo o lakšoj ozledi ramena, koja će brzo biti sanirana.  Kamerunski napadač je bio dvostruki strelac u meču Lige Evrope protiv AZ Alkmara kada je Partizan trijumfovao (3:2).



“Mali” Živković



Loš nastup Andrije Živkovića u večitom derbiju objektivno okarakterisan u medijima nije sportski prihvaćen od strane seniorskog reprezentativca Srbije. Kao 19-godišnjak Andrija je neprofesionalnom odlukom da odbije novinare za komentar meča posle duela sa Alkmarom pokazao visoku dozu sujete, nešto poput Lazara Markovića koji jednostavno ne govori za medije, što spada u domen ozbiljne drskosti i bezobrazluka za tako malo godina. Ako kritika posle samo jedne loše partije može da bude uzrok neprofesionalnog odnosa prema novinarima, opravdano je pitanje kako će se Živković ponašati u budućnosti ako loš period bude duže potrajao.



Babović profesionalac



Andrija Živković mogao bi da se ugleda na Stefana Babovića, kolegu koji je (pre)često na udaru medija i navijača Partizana, ali je uvek na usluzi “sedmoj sili”, tako je bilo i posle duela sa Alkmarom, tokom kojeg je bio obasipan zvižducima sa istočne tribine: “ Morao sam da pozdravim ove što su me podržavali. A, ove što nisu – nisam… (smeh). Rekao sam… Nisam čovek koji će da kuka, ovo je moj krst i ja ću da ga nosim. Zna se da kada se izgubi u Partizanu to je onda individualni sport i ja sam kriv, kad se pobedi onda nisam zaslužan ni za šta. Srpski fudbal, šta god mi mislili i bez obzira na optimizam koji nije utemeljen na činjenicama, ispod je i holandskog i nemačkog i španskog. I ova pobeda je zato velika! Oni imaju i veće budžete i bolje igrače od nas, šta god mi mislili – realan je Babović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari