Prva pobeda, posle dva uvodna poraza u ABA ligi, osokolila je mladi tim Partizana pred subotnje gostovanje Igokei; dok stručni štab na čelu sa Petrom Božićem razmatra tehničko-taktičke detalje i skautira snagu rivala, čija igra prevashodno zavisi od znanja trija Ćapin-Radivojević-Komatina, ujedno paralelno radi i na dovođenju najmanje dvojice igrača na mestima pleja i krilnog centra.

Obe pozicije podjednako su alarmantne, a pregovori su trenutno konkretniji kada je reč o pojačanju na mestu četvorke. Kevin Džons (203 cm, 113 kg), prošlogodišnja želja crno-belih, kontaktiran je ponovo još pre mesec dana, razgovori su intenzivni, ali je njihov epilog još uvek neizvestan. Bivši student univerziteta Zapadna Virdžinija i puki epizodista u Klivlendu i Nju Orleansu, sa kratkim prošlosezonskim boravkom u francuskom Šoleu, u nedoumici je svestan da kao relativno nepoznato ime u evropskoj klupskoj košarci ne može da očekuje poziv najboljih timova Starog kontinenta, a samim tim ni jednogodišnji ugovor unosniji od projektovanih 150 hiljada evra, koliko crno-beli mogu da mu ponude. Džonsa od Partizana deli i činjenica da crno-beli ne igraju u evropskim takmičenjima i da Amerikancu ne mogu da garantuju dovođenje nekolicine kvalitetnih igrača koji bi promenili krvnu sliku tima.

Mogućnost afirmacije i rada sa kvalitetnim stručnim štabom aduti su srpskog velikana, koji u Džonsu upravo vidi rešenje ne samo na poziciji četvorke, već i centra, s obzirom da bivši student univerziteta Zapadna Virdžinija pripada staroj školi u kojoj krilni centri nisu bili zaduženi za širenje igre i šut sa distance koji 26-godišnjem momku iz Njujorka nije jača strana.

Džons je na poslednjoj godini studija imao impresivan učinak od 19,9 poena i 10,9 skokova, ali u Klivlendu i Nju Orleansu nije uspeo da se nametne. Prema rečima Boba Higinsa, njegovog trenera na univerzitetu, reč je o igraču izuzetne radne etike, odličnog osećaja za ofanzivni skok i impresivne snage. Igra u samom reketu, odnosno niskom postu, mu je najveći kvalitet, pogotovo desni poluhorog. Vrlo je impulsivan na parketu, a koševe proslavlja nalik Kevinu Garnetu, njegovom idolu. Igrao je za Milvoki Bakse u Letnjoj ligi 2015, ali očigledno nije želeo da čeka poslednji poziv iz NBA, već da se ponovo oproba u Evropi.

Kada je reč o ostalim potencijalnim pojačanjima, Danilo Anđušić i dalje samo trenira sa klubom i šanse da postane deo ekipe su vrlo male jer Partizan na mestu dvojke i trojke ima najveću konkurenciju, uključujući i povređene Mihajla Andrića i Eda Murića, čiji rođeni brat Dino takođe nije primarno pojačanje trenera Božića na mestu krilnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari