Južnoafrički sprinter Oskar Pistorijus optužen je da je u četvrtak oko četiri sata ujutru ubio svoju devojku Revu Stenkamp, koja se, navodno, ušunjala u njegovu kuću u Pretoriji sa željom da ga iznenadi za Dan zaljubljenih. Međutim, Pistorijus je pomislio da je reč o nekom provalniku i sa četiri hica iz pištolja pogodio je u glavu, grudi i rame.


Okolnosti tragedije još nisu razjašnjene, a policija je potvrdila da poziv nakon tragedije nije uputio Pistorijus, već neka „treća osoba“. Takođe je potvrđeno da ovo nije bio prvi incident između Oskara i Reve, koji su bili u vezi od novembra prošle godine. Pistorijus je iz svoje kuće u pratnji kolone policijskih vozila i brojnih medijskih ekipa prebačen u bolnicu, gde je podvrgnut toksikološkim nalazima i kasnije izveden pred sudiju.

Južna Afrika je u samom vrhu zemalja po stopi kriminala, a desetine ubistava su svakodnevna pojava. Uoči Olimpijskih igara u Londonu u jednom intervjuu Pistorijus je otkrio da samo zbog toga što živi u svojoj zemlji konstantno strahuje za bezbednost i život. Tada je istakao da uvek spava sa pištoljem ispod jastuka i puškom pored prozora, kao i da pored svakih vrata ima bejzbol palicu. Pistorijus ima 26 godina, dok je nesrećna Stenkampova bila četiri godine starija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari