Dosta toga se urotilo protiv Crvene zvezde u dosadašnjem delu Evrolige; povrede nosilaca igre kao da su prizvale „sudbinu brojki“ koja za ishod ima takav odnos na tabeli Grupe A da je večerašnje gostovanje Reala gotovo ključno kada je u pitanju plasman aktuelnog šampiona Starog kontinenta u Top 16 fazu. Atmosferu svojevrsnog spektakla crveno-beli će u 7. kolu elitnog takmičenja zameniti poznatim ambijentom „pakla“ za gostujuće igrače u Pioniru, koji će biti dupke pun (20.00).

 Uoči večerašnjeg duela (karata više nema u prodaji) Zvezda i Real imaju iste startne pozicije, skor od 2-4 koji niko nije mogao ni da pretpostavi pred početak Evrolige, kao da je probudio dodatni inat u timu Dejana Radonjića, koji uprkos neverici pri pogledu na tabelu, mislima doseže do prošle sezone kada su njegovi puleni u Beogradu iznenadili tada aktuelnog prvaka Evrope u Top 16 fazi – Makabi.

– Očekuje nas spektakl, u Pionir dolazi prvak Evrope. I prošle godine smo imali prvaka Evrope na našem terenu i nadam se opet sličnoj situaciji. Prostom analizom dolazimo do činjenice da osim sveprisutne problematike nismo imali nimalo sreće tokom dosadašnjeg dela Evrolige. Prvak Evrope dolazi u Beograd u trenutku kada maltene ima maksimalni imperativ dobijanja utakmice, jer je u borbi za plasman u Top 16 bilo nerealnih rezultata. To nas je dovelo u situaciju da igramo protiv najboljih u trenutku kada su u najtežoj poziciji – kao da Radonjić najavljuje bitku „prsa u prsa“.

Mada su u Realu ubeđeni da je plasman u Top 16 fazu samo pitanje brojki, ne i kvaliteta, nema sumnje da će večeras biti pod ogromnim pritiskom; ako im se dogodio Strazbur, u grotlu Pionira ni scenario Zvezdine pobede nije nemoguć.

– Real odavno nije bio pod takvim pritiskom. Niko nije očekivao da oni budu među timovima koji se grčevito bore za plasman u Top 16. Međutim, mi smo i pred Bajern i pred Strazbur bili u poziciji autsajdera, pa smo uspeli da budemo dobri, da slavimo ili da budemo na korak od slavlja – podseća trener Zvezde da pozicija autsajdera postoji samo u teoriji.

Madriđani u sastavu imaju nekolicinu igrača (Ljulj, Rudi, Rodrigez, Rejes) koji su sa reprezentacijom Španije i „kraljevskim klubom“ osvojili sve moguće trofeje. Pitanje je momenta kada će upaliti sve motore; njihova igra na otvorenom terenu i broj odličnih, atletski moćnih individualaca, jednostavno je u neprirodnom položaju u odnosu na trenutni poredak na tabeli. Zvezda je u prošlosti umela u Pioniru da iznenadi Madriđane, poslednji put u sezoni 2006/07. kada je Ljulju i saigračima ubacila sto poena (100:87).

– Znamo da protiv Reala moramo da idemo iznad realnog. Uzdamo se u još jedno pokazivanje veličine Pionira. Da uz podršku navijača odigramo bolje nego što u ovom trenutku realno možemo, da bismo bili konkurentni ekipi koja u svojim redovima ima nemali broj igrača, koji su ove godine osvojili sve što su mogli. Verovali smo i protiv Bajerna, pa se desilo to što se desilo, nakon što smo ispraćeni u ambijentu negativne koš razlike. Verujemo i znamo da možemo da pobedimo, iako smo apsolutno svesni razlike u kvalitetu. Nadu niko ne može da nam uzme. Ako nas savladaju i budu bolji, čestitaćemo sportski, ali pre meča sigurno nećemo razmišljati drugačije – podvukao je Radonjić.

Vilijams „bez spektakla“

– Fizički je iz dana u dan sve bolji, ali će definitivno biti hendikep pola godine bez utakmica i odmah ulazak u jake mečeve… Ali, šta je tu je. Ne treba odmah očekivati spektakl, treba imati razumevanja. I sa njim i kad se vrate Dangubić i Mitrović – naglasio je Radonjić.

Dženkins i Mekel

Pročula se čaršijom informacija da bi Čarls Dženkins mogao da se vrati u Zvezdu, nezadovoljan statusom i igrama u Milanu: „Čarls je u Milanu pod ugovorom i tamo će i ostati. Što se tiče Mekela, u izlasku je iz povrede, a sve ostalo je u procesu nekakvih dogovora, šta će i kako da se razvija situacija kad je on u pitanju“, kao da se iz odgovora Radonjića naslućuje skorašnji kraj saradnje sa izraelskim organizatorom igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari