Incident sa dronom i zastavom Velike Albanije na Stadionu Partizana direktno je režirao ceo put fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a nepunih godinu dana kasnije “orlovi” idu na noge istom rivalu u meču koji nama takmičarski nije važan. Ipak, četa Radovana Ćurčića, u skladu sa propisima, juče se okupila pred mečeve u Elbasanu u četvrtak (20.45), kao i u nedelju protiv Portugala, gledajući sa optimizmom na utakmicu koja se spominje mnogo više u drugim kontekstima, a po najmanje u sportskim okvirima.


Vatreno krštenje imaće jedan od najboljih igrača Crvene zvezde u jesenjem delu šampionata Aleksandar Katai koji je dobio poziv nakon što je odlučeno da Andrija Živkovićreprezentativnu pauzu iskoristi da sanira povredu koja mu smeta u nastavku klupske sezone sa Partizanom. Istovremeno, iskusni Zoran Tošićnajavljuje pravi pristup meču, kao i svakom drugom, uz obećanje da će dati sve od sebe da se revanširaju domaćinu na terenu.

– Za mene nije specijalna utakmica, iako svi želimo da pobedimo Albaniju. Pripremamo se kao pred svaku utakmicu. To što se dešavalo, mora da se zaboravi. Samo tako možemo da ih pobedimo. Igrali smo slične utakmice i u Hrvatskoj, i tamo je bilo napeto, ali je sve proteklo u najboljem redu. Sigurno će biti napeto, ali ćemo se potruditi da sve to prevaziđemo. Mi smo svi odrasli i dosta iskusni. Imali smo i zahtevnije utakmice. Daćemo sto odsto od sebe i ne treba nam nikakav psiholog za ovu utakmicu – jasan je Tošićev smer razmišljanja.

Recept za pobedu zna i Dušan Tadić, uz konstataciju da smo kvalitetniji kao ekipa.

– Moramo da budemo mirni i pokažemo svoj kvalitet i neće biti problema. Organizovani su, brane se sa svih deset igrača. Moramo da igramo ofanzivno i samo tako možemo do pobede. Moramo da se čuvamo njihovi kontri, da dosta razmišljamo o odbrani i to će odlučiti utakmicu – analizirao je Tadić.

Ipak, na bezbedonosni aspekt osvrnuo se golman Vladimir Stojković, ali bez straha jer je uveren da će sve proteći bez problema, pod budnim okom UEFA.

– Ne plašim se za bezbednost. Idemo da igramo fudbal. Ubeđen sam da pobeđujemo, ali svestan sam da svaki negativan rezultat po njih može da izazove neku nefudbalsku reakciju. Utakmica nosi teret zbog odnosa dve države i oni su pod pritiskom. Tu vidim našu šansu. Ubeđen sam da možemo da pobedimo i zaboravimo šta se dešavalo – zaključio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari