Nije sve išlo od ruke najboljim rukometašima Srbije u prvih 60 minuta kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016, u maltene krcatom beogradskom Pioniru viđeno je prilično uspona i padova, vrlina i mana u igri vršioca dužnosti selektora Dejana Perića, ali su „orlovi“ na posletku rutinski preleteli Crnu Goru (25:21), za startne bodove u Grupi 4.


– Da nije bilo nekih ishitrenih šuteva i promašaja s šest metara, a njihov golman Mijatović onako dobro branio, sigurno bismo ubedljivije pobedili. Ali, ni ni ovako nismo nezadovoljni. Svaki trener bi „potpisao“ utakmicu s 21. primljenim golom. Ima, naravno, još elemenata u igri koji mogu i moraju biti bolji, ali cenim da će to doći u hodu, kroz buduće treninge i utakmice. Ne zaboravite da smo pred ovaj meč bili samo tri, četiri dana zajedno. Poznajemo se od ranije i međusobno i s novim selektorom, ali to je nedovoljno vremena za prezentaciju i prihvatanje novih ideja, koje svaki šef ima – realan je u analizi naš bek Dalibor Čutura.

Prvotimac rumunske Konstance posebno podvlači da rukometna Srbija nije samo rezultatski profitirala u prvom meču s Crnogorcima od raspada nekada zajedničke državne zajednice.

– Bilo je inspirativno igrati u maltene punom Pioniru. Ni pre ni posle šampionata Evrope 2012. u našoj zemlji nismo imali toliko publike na tribinama. Lepo je znati da Srbija voli i prati rukomet. Gledaćemo da joj držimo pažnju novim pobedama.

Prva sledeća prilika je duel s Izraelom, ovog vikenda u toj bliskoistočnoj zemlji.

– Biće to jedna potpuno drugačija utakmica od ove, jer su reprezentacije Crne Gore i Izraela dva različita sveta. Jesu izgubili sa 17 golova razlike na gostovanju Islandu, ali su vrlo nezgodni kao domaćini, a njihova fanatična borbenost i vrlo atipičan stil zahtevaju posebnu taktiku i naročitu koncentraciju. Da sumiram, ne očekujem ništa drugo osim našeg novog slavlja, ali daleko od toga da mislim da će nam biti lako i jednostavno upisati bodove – poručuje tridesetdevetogodišnji povratnik u državni tim, za koji ponovo igra i njegov mlađi brat Davor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari