Drugih 20 minuta meča u nedelju uveče verovatno su model igre, pogotovo u defanzivnom segmentu, na kojem će trener Dejan Radonjić bazirati planove od narednog četvrtka do nedelje, kada će se u Nišu održati završnica Kupa Radivoja Koraća. Crvena zvezda je trostruki uzastopni osvajač najmasovnijeg takmičenja i u grad kraj Nišave kreće nakon ubedljivog trijumfa nad Sutjeskom (96:67). Na dva kola pre kraja regularnog dela ABA lige crveno-beli su na deobi drugog mesta i u sledećoj rundi sigurno će navijati za Partizan, koji će dočekati Cedevitu, rivala sa kojim se Zvezda nadmeće za prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Osećaj zadovoljstva dobrano je pokvaren u taboru Zvezde zbog povreda čak trojice igrača, od kojih je ona Nikole Rebića pred kraj treće deonice prouzrokovala vrisak ženskog dela publike. Mladom plejmejkeru gostujući igrač Pavić nehotično je laktom “pocepao”čelo prilikom jednog ulaza – u doskoku. Rebić je nokaut dočekao oboren na parket, iz čela mu je krenula krv – momentalno je poslat na ušivanje (četiri kopče), dok je Micić ostao na parketu sa četiri lične. Nešto kasnije i Vasilije je napustio teren posle jednog pada – ugruvan odmah je stavio led na levo koleno, smestivši se pored Kinsija koji je takođe poderao desnu šaku prilikom jednog pada.

U odsustvu povređenog Jovića, mladi Rebić je dobio priliku da meč počne kao startni plej. Ideja trenera Radonjića je bila da Micić i pomenuti Rebić podele minutažu na poziciji organizatora igre, međutim razvoj događaja na terenu u prvom poluvremenu poremetio je koncepciju crnogorskog stručnjaka. Sutjeska je do drugih 20 minuta rezultatski bila u igri zahvaljujući inidividualnim kvalitetima beka Vranješa (23p, 6/7 za tri) i krilnog centra Spasojevića (16p). Timski, Zvezda je u nastavku delovala neuporedivo bolje u oba pravca. Defanzivno, Dangubić i Micić potpuno su “paralisali” protivničke bekove, dok su se u napadu razigrali Cirbes (21p, 10sk) i Simonović (16p, 4/7 za tri). Miler je bio zadužen za atraktivne poteze, zakucavanja (popularna kapuljača), a Dangubić za razigravanje saigrača (6as). Radonjić je malo eksperimentisao sa Tejićem u ulozi centra, a pritom je i Guduruć odigrao na pleju (4as). Svi igrači upisali su se u strelce, a pritom su defanzivno rivala sveli na svega 31 poen u drugom poluvremenu.

Čast za Jeretina

Uoči početka drugog poluvremena Nebojša Ilić, tim menadžer Zvezde, uručio je dres Goranu Jeretinu. Pomoćni trener Sutjeske, igrački deo karijere proveo je kao organizator igre Crvene zvezde. Zbog posvećenosti i odanosti klubu u teškim trenucima ostao je miljenik navijača,a jedan od njih mu je i dodelio sliku za uspomenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari