Odbojkaši Srbije ubedljivo su poraženi od domaćina Poljske na startu Svetskog prvenstva, a danas (13.00, RTS 1) će imati priliku da se dokažu u dvoranskim uslovima i upišu prve bodove protiv Argentine.

Duel starih znalaca zakazan je u Vroclavu, gde će se odigrati i sve ostale utakmice grupe A na šampionatu, a odmeravanje snaga sa „gaučosima“ neće biti nimalo. Argentinci su na turnir došli raspoloženi, a snagu su iskalili na Venecueli u prvom kolu.

Najopasnije oružje „gaučosa“ su dizači Uriarte i Čeko, mada ne zaostaju puno ni u prijemu iz kojeg proizilaze brze akcije, netipične za igrače koji igraju u Evropi, zbog čega će izabranicima Igora Kolakovića biti dodatno teže da se prilagode rivalu. Zato će naši momci morati da igraju daleko preciznije i konstantno na višem nivou nego protiv Poljske kako bi upisali važan trijumf i sva tri boda, samim tim povratili samopouzdanje i podigli šanse da se nađu u sledećoj fazi u koju ide po četiri ekipe iz svake od grupa.

– Idemo po sva tri boda. Osećamo se bolje, a oporavak nije bio lak posle onakvog debakla pred više od 60.000 ljudi. To smo morali da ostavimo iza sebe, a sada su ispred nas novi motivi i utakmice da pobedama dokažemo da smo bolji od ostalih. Neće biti lako sa Argentincima, koji su brzi i igraju stil koji su sami izmislili. Dobro se poznaju jer dugo igraju zajedno, ali smo uvereni da i mi imamo igrače za velika dela – ističe najmlađi reprezentativac Srbije Uroš Kovačević.

Osim u njega, „orlovi“ će moći da se uzdaju u takođe uigranu postavu predvođenu starijim bratom Nikolom Kovačevićem, odnosno korektorom Atanasijevićem i tehničarem Jovovićem. Međutim, pre napada moraju daleko da unaprede prijem koji nije funkcionisao protiv domaćina, zbog čega su Poljaci lako dolazili do kontri i potom poentirali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari