Košarkašice Srbije su u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Nemačke demonstrirale snagu šampionki kontinenta, a već večeras (19.00) gostuju Luksemburgu na nastavku puta koji ih može dovesti u situaciju da brane trofej. Selektorka Marina Maljković za ovu utakmicu neće moći da računa na tri standardne igračice. Ana Dabović je dobila nekoliko dana odmora zbog serije teških mečeva, njena sestra Milica će biti van stroja zbog preloma malog prsta šake, dok je od ranije odsutna Dajana Butulija zbog operacije slepog creva i nije igrala ni za vikend u Pioniru. Ipak, nema sumnje da su naše devojke favoritkinje protiv Luksemburga koji su deklasirale Ukrajinke.

– Mi smo maksimalno fokusirane na nas i našu igru. Biće ovo prilika da jasno definišemo neke stvari, da pojedine igračice potvrde liderske pozicije i da tako povedu mlađe. Evidentno je da će igračice koje su do sada imale manju minutažu dobiti na ovoj utakmici veću šansu. Moraće dobro da se potrude da me ubede da ih pozovem i u februaru, jer neka nova lica čekaju svoju priliku. Reprezentativna selekcija je surova, a posebno sada kada više nemamo samo jedno okupljanje godišnje, nego imamo akcije na svaka dva meseca – istakla je selektorka Marina Maljković.

Ipak, to ne znači da će naše devojke potceniti rivala, većće u meč ući krajnje oprezno. Tim pre što se nikada nisu sastajale sa njima, a pobeda je imperativ pred nastavak kvalifikacija u februaru kada budu gostovale Nemačkoj i Ukrajini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari