Nedavna suspenzija Nikole Rađena zbog toga što je bio pozitivan na doping testu kao da je u vaterpolo krugovima pozvala na budnost kada su srpski igrači u pitanju. Jedino se na taj način može protumačiti odluka Međunarodne plivačke federacije da samo dan pred početak Svetskog prvenstva u Kazanju pozove naše, ali i mađarske vaterpoliste da se jave u medicinski centar kako bi dali krv na analizu. Sama procedura nije jednostavna i zahteva izvesno vreme, ali i promenu dnevnog plana u taborima obeju reprezentacija, tako da ovakav potez FINA može biti protumačeni kao jedan vid pritiska na dve velesile svetskog vaterpola.

Čelnici Međunarodne plivačke federacije nisu se potrudili da objasne razloge ovako iznenadnog pozivanja naših i mađarskih vaterpolista na davanje krvi, niti princip selekcije po kojoj su izabrane baš ove dve reprezentacije. Selektor Dejan Savić morao je silom prilika da promeni plan rada u okviru priprema za meč sa Crnom Gorom. Umesto dva treninga i sparinga sa Japanom „delfini“ su otkazali večernji trening.

Sa svega 25 godina Miloš Ćuk, pouzdani bek specifične tehnike šuta, odigrao je sinoć protiv Crne Gore svoj 100. meč u reprezentaciji. Za najbolju selekciju debitovao je još davne 1999. Osvojio je brojna odličja, a kao najvažnija izdvajaju se dva zlata sa Evropskih prvenstava 2012. i 2014.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari