Viktor Troicki poznat je kao vrlo temperamentan igrač, koji možda i prečesto iskazuje emocije na terenu tokom meča. Prejak karakter duboko je infiltriran u rezultate srpsko tenisera i učinak na terenu; njegova dobra strana nalazi se u podatku da je Troicki 22. teniser sveta, da je uspeo da se vrati u planetarni vrh nakon suspenzije zbog navodnog dopinga, međutim i na meču sa Donaldom Jangom viđena je i tamnija strana Viktorovog temperamenta.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Čak treći put ove sezone srpski teniser izgubio je meč nakon prednosti od 2:0 u setovima, Beograđanin je protiv Amerikanca imao „široko polje“ za prolazak u četvrto kolo US opena, ali je posle vođstva od 2:0 neobjašnjivo stao, prekinuvši svaku komunikaciju sa sopstvenim udarcima – pogotovo volejem i bekhendom 3:2 (4:6, 0:6, 7:6, 6:2, 6:3).

I na prethodnom grend slemu – Vimbldonu Troicki je imao identičnu prednost protiv Vašeka Pospišila koju je volšebno izgubio, a nedugo zatim u Argentini u okviru Dejvis kupa u dresu Srbije prokockao je istu prednost u meču sa Delbonisom. Nagle amplitude u igri dosta skupo koštaju Viktora tokom igračke karijere – dovoljan je samo jedan loš potez – kao recimo promašen volej kod rezultata 3:3 u taj-brejku trećeg seta sa Jangom – pa da srpski teniser izgubi sigurnost i poverenje u sopstvene udarce. Nervoza ga automatski ophrli i u gemovima koji dolaze Viktor ne uspeva da se izbori sa takvom vrstom pritiska, koji proizvodi nesigurnost. Duel za prolaz u četvrto kolo US opena, samim tim i za najbolji rezultat u NJujorku u dosadašnjoj karijeri, dokaz je dužine psihičke krize u koju Troicki tako lako upada. Posle izgubljenog trećeg seta, Troicki se „posvađao“ sa određenim segmentima koji krase njegovu igru (bekhend i volej), lagano je izgubio i četvrti set, dok je u petom toliko klonuo da je morao da spašava devet brejk lopti, nažalost poslednju nije spasio i samim tim je kapitulirao protiv rivala koji objektivno nije bolji igrač od njega.

Đoković igrao sinoć

Novak Đoković je svoj meč osmine finala odigrao kasno sinoć; za rivala je imao Španca Roberta Bautistu Aguta. Đoković u prethodna tri meča nije izgubio ni set, ipak treba biti realan i konstatovati da mu rivali nisu bili dorasli i da je sa nekih 50 odsto snage zabeležio trijumfe. U prethodna dva susreta sa Špancem Novak je imao perfektan skor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari