Pred košarkašima Crvene zvezde je težak zadatak, da alternativu za propuštenu šansu i poraz u Strazburu traže protiv šampiona Evrope koji u petak stiže u Pionir. Real Madrid nije ekipa za „vađenje“, pogotovo ako se zna daje sastav Dejana Radonjića deklasiran u prestonici Španije, ali predaje bez borbe u 7. kolu Evrolige ne sme biti. Teoretski, crveno-belima je jedna pobeda potrebna za Top 16 fazu, po scenariju koji je pre dve sezone išao na ruku Partizanu, ali ona mora doći protiv direktnih rivala za četvrto mesto grupe A, što „kraljevski klub“ nije bez obzira na poziciju na kojoj se trenutno nalazi.

U odnosu na meč u Madridu Zvezda je jača za Kinsija Milera, koji je preuzeo dirigentsku palicu na više pozicija u napadu i sigurno može parirati snažnim asovima Reala. Na velikom ispitu biće i Stefan Jović u nameri da „servira“ asistencije kao u Minhenu, s obzirom da se u odsustvu forme Mekela on nametnuo kao najbolje rešenje u kreaciji. Uz ogradu da mu Serhio Ljulj i ekipa sigurno neće biti čuvari istog ranga kao izabranici Svetislava Pešića. U odnosu na prvi meč u timu je i Vladimir Štimac, umesto tada neprimetnog Sofoklisa Skorcanitisa. Radonjić će moći da računa i na Branka Lazića koji se vratio u stroj. Šesti igrač protiv Madriđana koji nisu u željenoj formi, što skor 2-4 i potvrđuje, mogao bi biti pun Pionir. Međutim, pitanje je koliko će i to biti dovoljno protiv Reala, koji u maniru vrhunskih ekipa tempira formu i mora igrati u Beogradu na sve ili ništa jer je sebi dozvolio mnogo kikseva. A branilac titule mora u Top 16 fazu.

– Madriđani u poslednje vreme igraju u nešto slabijoj formi, ali to je Real, prvak Evrope. S druge strane, nama je atmosfera u ekipi sjajna, a imamo i neverovatne „delije“ za koje znamo da će nam dati dodatnu energiju u petak – kratko je prokomentarisao narednu utakmicu Marko Simonović.



Karte od 10 časova na blagajnama

Ono malo karata što će se naći u prodaji za duel Zvezde i Reala, zbog smanjenja kapaciteta Pionira iz bezbednosnih razloga, te činjenice da ima više od 3.000 pretplatnih sezonskih ulaznica, može se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima danas od 10 časova. Kartu za tribine treba platiti 800 dinara, za parter 1.300, a za belu i plavu ložu 2.000 dinara. Mesto u loži košta 2.500 a odmah uz teren 10.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari