Malme je “carski” dočekao Zlatana Ibrahimovića, a najbolji fudbaler Švedske počastio je klub u kome je ponikao golom (kome se nije radovao) i definitivnim oproštajem od prolaza u narednu fazu Lige šampiona. PSŽ je trijumfom u Malmeu (5:0), zajedno sa Realom prošao u osminu finala, a nakon poslednjeg kola biće poznato ko će uvodni deo završiti na prvom mestu Grupe A i samim tim žreb osmine finala dočekati u povlašćenijem položaju. Madriđanima je malo falilo da u Ukrajini uđu u istoriju Lige šampiona kao jedini tim koji je ispustio prednost od 4:0, toliku je zalihu Real imao u 70. minutu nakon drugog pogotka Ronalda, međutim Šahtjor je u razmaku od 11 minuta postigao tri gola preko Tešeire (dvostrukog strelca) i Dentinja, ali nije imao dovoljno vremena za potpuni rezultatski preokret.

Atletiko je u prestonici Španije trijumfom nad Galatasarajem (2:0) došao u poziciju da u poslednjem kolu sa Benfikom odlučuje o prvom mestu u Grupi C. Oba tima imaju po 10 bodova, s obzirom da je ekipa iz Lisabona remizirala u Kazahstanu protiv Astane (2:2), za koju su nastupili predstavnici Srbije; golman Erić i zadnji vezni Maksimović.CSKA se u Moskvi porazom od Volfsburga (2:0) oprostio od plasmana u osminu finala najelitnijeg takmičenja, Tošić je bio deo startne postave ruskog šampiona, jedan njegov udarac zadresao je okvir rivalskog gola, ali je to bilo premalo za pobedu.

Borusija iz Menhengladbaha deklasirala je Sevilju (4:2), ali joj je to bilo dovoljno samo za prelazak na treće mesto Grupe D, u kojoj je Juventus pobedom nad Mančester sitijem preuzeo lidersko mesto (1:0). Mandžukić je servirao trijumf Staroj dami, dok u postavi “građana” nije bilo Kolarova. Pred poslednje kolo Juventus i Siti obezbedili su prolazak u osminu finala, za čija će se dva mesta i te kako boriti tri kluba Grupe B, nako što je Mančester junajted razočarao svoje navijače odigravši meč bez golova protiov PSV.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari