Odličan start San Antonija, dvanaest pobeda na uvodnih petnaest mečeva i drugo mesto u Zapadnoj konferenciji naveli su Grega Popovića da pred gostovanje Denver Nagetsima odmori nekolicinu starijih igrača: Tima Dankana, Tonija Parkera i Manua Đinobilija. Petostruki osvajač NBA lige nešto je slično uradio i prošle sezone, zbog čega je klub bio kažnjen od strane Lige, međutim to nije pokolebalo budućeg selektora SAD, s obzirom da je pojedincima odmor zaista neophodan. Denver našeg Nikole Jokića ove sezone igra dosta slabo i Popović na gostovanju u Koloradu vidi idealnu šansu da priliku ukaže momcima sa manjom minutažom.

Šansi se nada, opravdano, i Boban Marjanović, koji bi mogao da se nameri na nekadašnjeg saigrača iz Mege; prošlosezonski najbolji centar Evrolige od početka takmičarske godine ne dobija previše prostora u trenerskoj koncepciji Popovića; od mogućih 15 čaroliju NBA osetio je tek na sedam mečeva, prosečno je postigao tek dva poena uz jedan skok.

Marjanovića trenutni status u klubu ne opterećuje previše, svestan je da se još uvek prilagođava standardima NBA, uveren da će doći momenat kada će trener Popović u njemu videti rešenje za konkretnije i složenije probleme pod rivalskim košem.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari