Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u finalnoj utakmici u Beču pobedila selekciju Italije u četiri
seta – 17:25, 25:20, 25:23, 26:24. Doček odbojkaša biće organizovan sutra u 18 časova ispred Skupštine grada

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Ivan Miljković proglašen je večeras za najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Austriji.

Srpski reprezentativac Marko Podraščanin proglašen je za najboljeg blokera, a Nikola Kovačević za primača servisa.

Italijanski reprezentativac Dragan Travica proglašen je za najboljeg tehničara šampionata. Inače, Travica je sin bivšeg selektora Srbije Ljubomira Travice.

Inače, pobeda odbojkaša je počela da se slavi na ulicama Beograda ali i na barikadama na Kosvu.

Trijumf srpskih odbojkaša na Evropskom prvenstvu proslavlja se i na severu Kosova, a finalna utakmica protiv Italije pratila se i na barikadama.



Uspeh srpskih sportista proslavlja se na severu Kosva uz pesmu, sirene automobila i petarde.

Veselo je i na barikadi u selu Rudare gde su građani utakmicu pratili preko improvizovanog video bima.



Severnom Kosovskom Mitrovicom kruže automobili sa uključenim sirenama a građani nose zastave Srbije. Dok je trajao prenos utakmice u svim basstama ugostiteljskih objekata u blizini mosta. građani koji

dezuraju na barikadi pratili su igru nasih odbojkaša.



U blizini mosta koji deli severni i južni deo Kosovske Mitrovice veće grupe mladih Srba slavi pobedu odbojkaša uz patriotske pesme, kruže automobilima i nose zastave Srbije.



Predsednik odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je da su reprezentativci Srbije prevazišli sva očekivanja na Evropskom prvenstvu.

„Odbojkaši su obradovali sve prave navijače u Srbiji. U pojedinim trenucima odigrali su iznad svojih mogućnost. Dali su više nego što je iko mogao da očekuje“, rekao je Boričić novinarima u Beču.

Predsednik Saveza se nada da će doček biti mnogo bolji nego aćaj na prvenstvo.



„Ispraćeni smo tiho, neki čak nisu ni znali da smo otišli. Mislim da su momci postali novi junaci Srbije. Imamo mnogo sportskih junaka, ali ovi su prevazišli sva očekivanja“, kazao je Boričić.

Prvi potpredsednik Evropske odbojkaške federacije rekao je da dolazi nova generacija koja će nastaviti da nizze uspehe poput prethodnih.



Doček odbojkaša biće organizovan sutra u 18 časova.








Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari