Posle dva meča i isto toliko pobeda protiv evropskih ekipa na startu Svetskog prvenstva u okviru grupe B, Turske i Bugarske, odbojkašicama Srbije predstoje bar na papiru lakše utakmice sa Kamerunom (sinoć) i Kanadom u subotu, a sve to iskoristiće da se pripreme za najteži ispit u grupnoj fazi i meč sa olimpijskim šampionkama Brazilom (nedelja, 20.00).


– Zadovoljan sam igrom u prva dva meča. Drago mi je što smo protiv Bugarki prevazišli oscilacije i slavili na kraju. Taj meč osim dva boda može mnogo toga dobrog da nam donese u nastavku takmičenja i bolje je što smo se mučili nego da smo slavili u tri seta. Devojke su bile požrtvovane, hrabre, koncentrisane i moram naglasiti da naši padovi nisu uvek prouzrokovani lošom igrom već i dobrom partijom protivnika – zadovoljan je selektor Zoran Terzić.

Zbog specifičnog sistema takmičenja svaka pobeda i svaki bod je više nego bitan na Svetskom prvenstvu u Italiji, a Nataša Krsmanović optimistična je uoči predstojećeg duela sa Brazilom u nedelju.

– Imale smo dva teška meča na startu šampionata, ali se nadam da ćemo se do Brazila oporaviti i pobediti sve sa 3:0 – bila je kratka i jasna blokerka Nataša Krsmanović.

Plasman u drugu fazu obezbediće po četiri selekcije od šest iz sve četiri grupe i formiraće nove dve. Grupa B u kojoj se nalazi Srbija ukršta se sa C gde su najjače ekipe Rusija, Sjedinjene Američke Države i Holandija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari