Sportsko rekreativno obrazovni centar „Vračar“ radio je punom parom tokom letnjeg raspusta, ali se najezda posetioca i korisnika usluga tek očekuje nakon okončanja godišnjih odmora i početka školske godine. U sportskom centru na Vračaru gužva je, neplanirano, počela još u maju zbog velikih poplava koje su najviše pogodile Obrenovac.


– Primili smo oko 120 ljudi i dece iz Obrenovca u naš objekat na Vračaru, kao i 115 u odmaralištu „Šuplja stena“ na Avali. Nakon njihovog odlaska pa do kraja avgusta imali smo više od 250 sati besplatnog plivanja u velikom i malom bazenu, tokom kojih su održavani i časovi obuke plivača i neplivača školskog uzrasta. Haba-vaba škola vaterpola takođe je bila neizostavna, a zadovoljni smo što je „Šuplja stena“ posle mnogo godina dobila pravo lice. Tamo su đaci iz svih beogradskih opština dolazili na jednodnevne izlete, ali i provodili dane tokom rekreativne nastave – istakao je direktor SROC „Vračar“ Dragutin Makarić.

– Uradili smo generalno čišćenje školjke bazena, kako bi u još boljim uslovima mogli da nastavimo rad sa decom bolesnom od autizma i ometenom u razvoju. Ovo je program koji je besplatan za korisnike, a ostvarujemo ga u saradnji sa opštinom Vračar. Imaćemo posebne akcije i za penzionere, koji su tokom leta imali tri besplatna termina nedeljno u bazenu – jasan je Makarić.

Velika pažnja posvećena je i „oživljavanju“ prelepog odmarališta „Šuplja stena“ na Avali, koji bi narednih meseci mogao da dobije konačan izgled. Prošle nedelje ovde je boravilo sto mladih muzičara iz Italije, Makedonije i Srbije, koji su u subotu održali koncert na Kolarcu, a u nedelju u novosadskoj sinagogi.

– U najskorije vreme obnovićemo 15 bungalova, kako bismo smeštajni kapacitet povećali za više od 50 odsto, jer ćemo dobiti još najmanje 60 mesta. Taj zadatak nam je prioritet, mada želimo i da oplemenimo četiri i po hektara. Izgradićemo nove sportske terene i igrališta za decu, parkove za najmlađe i trim-stazu. Razmišljamo i o rekonstrukciji malog i velikog bazena – zaključio je Veljko Radunović, pomoćnik predsednika opštine Vračar zadužen za SROC „Vračar“.

Moramo poboljšati energetsku efikasnost

– Objekat na Vračaru izgrađen je pre 43 godine, zbog čega ga nije lako održavati. Uradili smo rekonstrukciju kotlarnice kako bismo spremni dočekali zimske mesece. Istina, mazut je sve skuplji, a naše cene su ostale iste kao i prethodnih godina. Međutim, verujem da ćemo se izboriti nekako, mada bi nam od velike koristi bilo da zamenimo prozore, kako bismo poboljšali energetsku efikasnost – rekao je Makarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari