Nakon nastupa muških kolega, naše dame došle su na red da pokažu šta znaju i umeju u planetarnoj konkurenciji. Srpske odbojkašice uveliko krče prolaz u drugu fazu Svetskog prvenstva u Italiji, dok su njihove sunarodnice u košarkaškim dresovima započele misiju prolaska među osam najboljih na planeti u Turskoj.


Lepe vesti stižu iz dana u dan sa Apeninskog poluostrva. Izabranice Zorana Terzića obezbedile su prolaz u drugu fazu Svetskog prvenstva. Boravak u Trstu veoma im je prijao. Selektor je iskoristio šarenoliku konkurenciju u grupi da svim odbojkašicama ukaže priliku za dokazivanje. Uvodni nastup protiv Turske ulio im je veliku dozu samopouzdanja, s obzirom da je savladan protivnik koji im je u bliskoj prošlosti zadavao velike probleme. Selektor Terzić učinio je veliku stvar kada je sedamnaestogodišnju Tijanu Bošković uvrstio u startnu postavu na mesto korektora, ispred sjajne Jovane Brakočević. Mlada odbojkašica Vizure, pokazala je talenat kakav se viđa jednom u par decenija. Levoruka, visoka, prefinjene tehnike, neustrašivog karaktera, oduševila je sve prisutne, najviše svoje saigračice. Tehničarka Maja Ognjenović u njoj je pronašla sigurnu opciju za teške lopte, a Brakočevićeva dodatnu motivaciju da pruži maksimum u narednim mečevima.

Košarkašice Srbije takođe su imale odličan start na prvenstvu u Turskoj. Angola je preslišana sa 60 razlike (102:42), što bi trebalo da bude odlična najava za iskušenja koja dolaze. Meč sa Kinom u utorak biće od nasušne važnosti kada je reč o prolasku u narednu fazu planetarnog takmičenja. Četvrtoplasirane sa poslednjeg Evropskog prvenstva srpske košarkašice za sada pokazuju raskošan sjaj talenta čiji je domet na svetskom nivou velika nepoznanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari